Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2014 15:51

Γερμανία: «Μάταιες» οι επικρίσεις για αλλαγή πολιτικής

Ο στόχος δεν είναι να επενδύουμε υπερβολικά, αλλά ουσιαστικά, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο στόχος δεν είναι να επενδύουμε υπερβολικά, αλλά ουσιαστικά, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, απαντώντας επί της ουσίας στις επικρίσεις που δέχεται η γερμανική κυβέρνηση για την άρνησή της να αλλάξει η πολιτική ώστε να στηριχθεί η ανάπτυξη και η δημιουργία θέσεων απασχόλησης.

Σύμφωνα με τον Μάρτιν Γέγκερ, οι προϋποθέσεις που θα επιτρέψουν στο Βερολίνο να επιστρέψει στην ανάπτυξη και να δημιουργήσει θέσεις απασχόλησης είναι οι δομικές μεταρρυθμίσεις, η ενίσχυση των δημόσιων λογαριασμών και οι επενδύσεις χρηματοδοτημένες κυρίως από ιδιωτικά κεφάλαια. Έτσι, ο ίδιος χαρακτήρισε μάταιες τις επικρίσεις που δέχεται η Γερμανία αναφορικά με τις μικρές επενδύσεις, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «επενδύουμε ήδη με ουσιαστικό τρόπο».

Αυτή άλλωστε θα είναι και η θέση της γερμανικής κυβέρνησης την Παρασκευή και το Σάββατο, στη διάρκεια της συνόδου κορυφής των υπουργών Οικονομικών της Ομάδας των 20 ισχυρότερων οικονομιών του κόσμου (G20) στο Κερνς της Αυστραλίας.