Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 21 Μαΐου 2004 10:49

Hilton : Υπερδιπλάσια κέρδη το τετράμηνο

ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΑ κέρδη εμφάνισε για τέταρτο μήνα η διαχειρίστρια των ξενοδοχείων εντός και εκτός των ΗΠΑ, Hilton Group Plc, καθώς τα έσοδά της σημείωσαν σημαντική αύξηση από τα στοιχήμτα των Βρετανών, μέσω του τμήματος της εταιρείας, Ladbrokes.

Το τμήμα αύξησε κατά 27% του πελάτες του τους τέσσερις πρώτους μήνες του έτους. Από την άλληλ πλευρά, τα έσοδα για κάθε δωμάτιο των ξενοδοχείων Hilton αυξήθηκαν σε ποσοστό 8,2%, σύμφωνα με τον οικονομικό διευθυντή της εταιρείας, Brian Wallace.

«Χρειαζόμαστε ακόμη κάποιους μήνες αύξησης της ζήτησης, προκειμένου να επιστρέψουμε στις τιμές που είχαμε κατά το παρελθόν« ανέφερε ο Wallace σε συνέντευξή του, συμπληρώνοντας : «Όπως είχαμε ανακοινώσει τον Φεβρουάριο βλέπουμε κάποια ανάκαμψη μέσα στο 2004, η οποία όμως δεν θα είναι ολοκληρωτική, όχι πριν από το 2005».

Τα κέρδη του Ladbrokes, που διαχειρίζεται τη μεγαλύτερη αλυσίδα πρακτόρων για στοιχήματα ιπποδρόμου, ωθούν ανοδικά την οικονομική ανάπτυξη της Hilton, καθώς η τουριστική βιομηχανία ανακάμπτει μετά από τρία χρόνια μείωσης των ταξιδίων σε διεθνές επίπεδο.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, η William Hill Plc, η δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία στοιχημάτων της Βρετανίας, ανακοίνωσε ότι οι καθαρές εισπράξεις αυξήθηκε σε ποσοστό της τάξης του 22% τις πρώτες 19 εβδομάδες της οικονομικής της χρήσης.