Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 24 Μαΐου 2004 07:46

Ανοδικά κινείται το δολάριο έναντι του γιέν

ΑΝΟΔΙΚΑ κινείται το δολάριο στην Ασία έναντι του γιέν, καθώς εικάζεται, ότι, η αυριανή έκθεση για την εμπιστοσύνη των καταναλωτών στις ΗΠΑ, θα δείξει τη μεγαλύτερη άνοδο μέσα στο έτος, ωθώντας περισσότερο τη Federal Reserve σε μία απόφαση αύξησης των βασικών επιτοκίων δανεισμού.

Το δολάριο ισχυροποιήθηκε έναντι των 15 από τα 16 κυριότερα νομίσματα του κόσμου, καθώς εικάζεται ότι η Fed θα προχωρήσει στην αύξηση των βασικών επιτοκίων δανεισμού από το 1% και τα χαμηλότερα επίπεδα 45ετίας, στα οποία βρίσκεται, το νωρίτερο μέσα στον επόμενο μήνα. Σύμφωνα με τις προβλέψεις 52 οικονομικών αναλυτών του Bloomberg News, η εμπιστοσύνη των καταναλωτών στις ΗΠΑ διαμορφώθηκε στο 94 από 92,9 που ήταν τον Απρίλιο.

«Το δολάριο θα ανέβει», ανέφερε ο Tsutomu Soma, 15 χρόνια αναλυτής της αγοράς συναλλάγματος με την Okasan Securities Co., στο Τόκυο, συμπληρώνοντας : «Η οικονομία των ΗΠΑ είναι ισχυρή και αυτό υπαγορεύει την αύξηση των επιτοκίων».

Από τις 12:16' μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα, το δολάριο ισχυροποιήθηκε στα 112,80 έναντι του γιέν, από 112,33 που ήταν αργά την περασμένη Παρασκευή στη Ν. Υόρκη. Εναντι του ευρώ το αμερικανικό νόμισμα διαπραγματεύθηκε στο 1,1964 από 1.980 δολ.