Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 24 Μαΐου 2004 17:18

Στα 128,3 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις του Ομίλου Εταιρειών Ηρακλής

Στα 128,3 εκατομμύρια ευρώ ανήλθαν οι πωλήσεις του Ομίλου Εταιρειών Ηρακλής για το πρώτο τρίμηνο του 2004, αυξημένες κατά 13,2% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2003.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, η καταγεγραμμένη αύξηση των πωλήσεων οφείλεται κατά κύριο λόγο στις πωλήσεις του πρώτου τριμήνου του προηγούμενου έτους, οι οποίες επηρεάστηκαν από τις εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες και τα προβλήματα στις μεταφορές.

Το κόστος πωληθέντων παρουσίασε αύξηση κατά 9,2% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, ενώ ως ποσοστό επί του κύκλου εργασιών παρουσίασε μείωση από 83,7% σε 80,7% λόγω του υψηλότερου περιθωρίου κέρδους της εσωτερικής αγοράς έναντι των εξαγωγών.

Τα λειτουργικά έξοδα μειώθηκαν κατά 9,2% συγκρινόμενα με την αντίστοιχη περίοδο του 2003. Τα χρηματοοικονομικά έξοδα μειώθηκαν κατά 58%, ως αποτέλεσμα της σημαντικής μείωσης του καθαρού δανεισμού λόγω της πραγματοποίησης ταμειακών ροών από λειτουργικές δραστηριότητες.

Τα συνολικά λειτουργικά κέρδη του Ομίλου ανήλθαν σε 14 εκατομμύρια ευρώ έναντι 6 εκατομμυρίων ευρώ το 2003, αντικατοπτρίζοντας την προαναφερόμενη βελτίωση των μικτών αποτελεσμάτων και τη μείωση των λειτουργικών και χρηματοοικονομικών εξόδων. Τα καθαρά κέρδη προ φόρων ανήλθαν επίσης σε 14 εκατομμύρια ευρώ μετά τα έκτακτα και ανόργανα έξοδα έναντι 5,9 εκατομμυρίων ευρώ την προηγούμενη χρήση.