Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 26 Μαΐου 2004 07:01

Ασιατικά Χρηματιστήρια

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές της Toyota Motor Corp. και της News Corp., μετά τις εκθέσεις για την κατανάλωση και τις πωλήσεις στις ΗΠΑ, οι οποίες τόνωσαν την εμπιστοσύνη, για το ό,τι η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο θα συνεχίσει να αναπτύσσεται, ακόμη κι αν αυξάνονται οι τιμές του πετρελαίου.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, τον οποίον αποτελούν περισσότερες από 850 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας, κέρδιζε ποσοστό 1,5%, φθάνοντας στις 87,42 μονάδες στις 11:43' π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία σημείωνε άνοδο 2,3% και ο Topix σε ποσοστό της τάξης του 1,5%. Χθες, οι μετοχές στο New York Stock Exchange (NYSE) έκαναν το μεγαλύτερο ράλι ανόδου μέσα σε μια δεκαετία.

«Τα κέρδη των αμερικανικών μετοχών και οι εκθέσεις για την κατανάλωση και τις πωλήσεις, βοηθούν στον καθησυχασμό των επενδυτών, οι οποίοι ανησυχούν για τις υψηλότερες τιμές πετρελαίου», ανέφερε ο Takashi Kamiya, ο οποίος διαχειρίζεται 16 δισ. δολ. σε μετοχές, με την T&D Asset Management Co., στο Τόκυο.

Ολοι οι δείκτες στις ανοιχτές αγορές της Ασίας κινούντο ανοδικά, εκτός από τους δείκτες στην Κίνα. Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στη Ν. Κορέα και το Χονγκ Κονγκ, λόγω εθνικής εορτής.