Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 09 Σεπτεμβρίου 2014 23:12

Με σημαντικές απώλειες έκλεισε η Wall Street

Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν οι αμερικανικοί δείκτες, καθώς έχουν επανέλθει οι φόβοι περί πρόωρης αύξησης του βασικού επιτοκίου από την Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ.

Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν οι αμερικανικοί δείκτες, καθώς έχουν επανέλθει οι φόβοι περί πρόωρης αύξησης του βασικού επιτοκίου από την Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 0,57% στις 17.013,87 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε απώλειες 0,87% στις 4.552,29 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 έκλεισε πτωτικά κατά 0,65% στις 1.988,44 μονάδες.

Τα βλέμματα ήταν στραμμένα στη μετοχή της Apple, η οποία βρέθηκε στο +0,02%, αν και ενδοσυνεδριακά κέρδιζε έως και 3,5%, καθώς παρουσιάστηκε σήμερα το νέο iPhone, ενώ η εταιρεία έχει ήδη προχωρήσει σε συμφωνία με μεγάλες τράπεζες της Αμερικής ώστε οι κάτοχοι των νέων iPhone να μπορούν να πραγματοποιούν όλες τις πληρωμές μέσω του τηλεφώνου.

Επίσης, η Pinnacle Foods υποχώρησε κατά 4,3%, καθώς έγινε γνωστό ότι ομάδα μετόχων, ανάμεσα στους οποίους και η Blackstone, σχεδιάζουν την πώληση 15 εκατ. μετοχών.

Πτωτικά κινήθηκε ο τραπεζικός κλάδος, μετά τα σχόλια του μέλους της Fed, Ντάνιελ Ταρουλο, ο οποίος ανέφερε ότι οι τράπεζες θα πρέπει να μειώσουν το μέγεθος τους διαφορετικά θα πρέπει να αυξήσουν την κεφαλαιακή τους επάρκεια ώστε να περιοριστεί ο συστημικός κίνδυνος. Η Morgan Stanley υποχώρησε κατά 2,2% και η Goldman Sachs κατά 1,2%.

Απώλειες 3,5% και για την Avon Products, μετά την απόφαση του στελέχους Κίμπερλι Ρος να αποχωρήσει από την εταιρεία στις 2 Οκτωβρίου. Η μετοχή έχει χάσει από την αρχή του έτους 24%.

Στον αντίποδα, η Annie’s ενισχύθηκε κατά 38%, μετά την ανακοίνωση ότι η General Mills θα εξαγοράσει την εταιρεία έναντι 820 εκατ. δολαρίων ή 46 δολαρίων ανά μετοχή.