Ενθαρρυντικά σημάδια από τη σημαντική, όπως επισημαίνουν, επιβράδυνση στην μείωση της κατανάλωσης και από την αύξηση των εξαγωγών υπηρεσιών βλέπουν οι αναλυτές της Eurobank, στην έκδοση «7 Ημέρες Οικονομία». Υπογραμμίζουν πάντως την ανάγκη συνέχισης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.
Ενθαρρυντικά σημάδια από τη σημαντική, όπως επισημαίνουν, επιβράδυνση στη μείωση της κατανάλωσης και από την αύξηση των εξαγωγών υπηρεσιών βλέπουν οι αναλυτές της Eurobank, στην έκδοση «7 Ημέρες Οικονομία». Υπογραμμίζουν πάντως την ανάγκη συνέχισης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.
Ειδικότερα, σημειώνουν ότι πως από την πλευρά της δαπάνης (ΑΕΠ) η κατανάλωση και οι εξαγωγές αποτέλεσαν τις βασικές συνιστώσες για την επιβράδυνση της ύφεσης (-0,27%), το δεύτερο τρίμηνο του έτους.
Η συνεισφορά των εξαγωγών στον ρυθμό οικονομικής μεγέθυνσης ήταν της τάξης των 1,97 ποσοστιαίων μονάδων, ενώ η ιδιωτική κατανάλωση παρέμεινε σταθερή στα επίπεδα του 2ου τριμήνου του 2013, ήτοι 28,21 δισ. ευρώ (σταθερές τιμές 2005).
Στην έκδοση αναφέρεται ακόμη πως από την πλευρά της παραγωγής ο τομέας του χονδρικού και λιανικού εμπορίου, επισκευών οχημάτων και μοτοσικλετών, μεταφοράς και αποθήκευσης, υπηρεσιών παροχής καταλύματος και υπηρεσιών εστίασης αποτέλεσε τον βασικό παράγοντα επιβράδυνσης της ύφεσης.
Ωστόσο, οι αναλυτές της τράπεζας υπογραμμίζουν ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει κανένας εφησυχασμός στη συνέχιση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.
Όπως αναφέρουν, μείωση της αβεβαιότητας στην αγορά και αύξηση της αξιοπίστίας στην άσκηση οικονομικής πολιτικής αποτελούν αναγκαίες συνθήκες για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.