Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 27 Μαΐου 2004 15:21

Ομιλος Μ. Ι. Μαΐλλη: Αύξηση πωλήσεων - κερδών στο α΄ τρίμηνο

Σε 85,3 εκατ. ευρώ ανήλθαν στο πρώτο τρίμηνο του 2004 οι ενοποιημένες πωλήσεις του ομίλου Μ. Ι. Μαΐλλη σημειώνοντας αύξηση κατά 10% έναντι της αντίστοιχης περυσινής χρονικής περιόδου.

Τα Ενοποιημένα Κέρδη προ Φόρων, Τόκων και Αποσβέσεων (ΕΒΙΤDA) ενισχύθηκαν κατά 11,4% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2003 φθάνοντας τα 15,3 εκατ. ευρώ από 13,7 εκατ. ευρώ.

Τα Ενοποιημένα Κέρδη προ Φόρων διαμορφώθηκαν στα 6,3 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 11,6% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2003.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο Όμιλος Μαΐλλη ολοκλήρωσε τη φάση της απορρόφησης (consolidation) της εκρηκτικής ανάπτυξης των προηγούμενων ετών και εισέρχεται σε νέο αναπτυξιακό κύκλο. Ο κύκλος αυτός έχει ήδη αρχίσει με ορατά αποτελέσματα από το πρώτο τρίμηνο του 2004. Η περαιτέρω ανάπτυξη, όπως τονίζεται, βασίζεται την απόδοση των επενδύσεων του Ομίλου, στο συσσωρευμένο δυναμικό και την στρατηγική μας η οποία έχει αρχίσει να αποδίδει.

Ήδη, όπως τονίζεται, είναι εμφανές ότι οι αγορές σε Ευρώπη και Αμερική αντιλαμβάνονται την παρουσία, τις δυνατότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Ομίλου. Η παροχή ολοκληρωμένης λύσης, η υψηλή ποιότητα των προϊόντων και η τεχνολογική υπεροχή των μηχανημάτων του Ομίλου επιταχύνουν την αναπτυξιακή πορεία.

Κύριοι άξονες σε αυτή την πορεία είναι η δημιουργία σημαντικής παραγωγικής και εμπορικής παρουσίας στην Αμερική και οι δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης στην Ανατολική Ευρώπη. Μετά την Ευρώπη και την Αμερική υπάρχει η Ασία.

Σύμφωνα με τη διοίκηση, ασχέτως από το αν θα υπάρξει ή όχι οικονομική ανάκαμψη στην Ευρώπη, ο Όμιλος στοχεύει σταδιακά σε ρυθμούς οργανικής ανάπτυξης 15%.

Ταυτόχρονα κύρια προτεραιότητα του Ομίλου το 2004 είναι η βελτίωση του Cash Flow, της ρευστότητας ώστε από το 2005 να έχουμε την δυνατότητα να ανταποκριθούμε σε νέες επενδυτικές προκλήσεις.