Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 01 Ιουνίου 2004 13:39

Αλογοσκούφης: Στόχος η ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης

Στην ιδιαίτερη σημασία της επιχειρηματικής δράσης για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας στάθηκε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, κατά την ομιλία στους συμμετέχοντες στο Εθνικό Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας και Ανάπτυξης το οποίο συνεδρίασε στο Ζάππειο Μέγαρο.

Όπως τόνισε ο κ. Αλογοσκούφης, η επιχειρηματική δράση είναι εκείνη που οδηγεί στη δημιουργία πλούτου, σε νέες θέσεις απασχόλησης και σε επίλυση των κοινωνικών προβλημάτων.

Ο κ. υπουργός επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης για πλήρη διαβούλευση με όλους τους κοινωνικούς εταίρους και ζήτησε την ενεργοποίηση του επιχειρηματικού κόσμου και των εργαζομένων με σκοπό την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης. «Θα ανταποκριθούμε στην πρόκληση της ανταγωνιστικότητας και θα δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες για ταχύτερη αυτοτροφοδοτούμενη και ισόρροπη ανάπτυξη προς όφελος όλων των Ελλήνων», ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Αλογοσκούφης.

«Στόχος της κυβέρνησης, είπε ο κ. Αλογοσκούφης, είναι η αξιοποίηση των δυνατοτήτων όλων των κλάδων της οικονομίας (της βιομηχανίας, της ενέργειας, της ναυτιλίας, των μεταφορών, του τουρισμού, της πληροφορικής, των χρηματοπιστωτικών εταιριών). Και για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός θα πρέπει το κράτος να παίξει ένα διαφορετικό ρόλο».

«Προς αυτή την κατεύθυνση προωθείται ένα φορολογικό σύστημα που θα χαρακτηρίζεται απο σταθερότητα, απλότητα, διαφάνεια και φερεγγυότητα. Μειώνονται οι φορολογικοί συντελεστές για τα μή διανεμόμενα κέρδη των Α.Ε. και ΕΠΕ, ενώ ενισχύονται τα κίνητρα για επενδύσεις και προετοιμάζεται ένας νέος αναπτυξιακός νόμος», σημείωσε ο υπουργός Οικονομίας.

Ο υπουργός επισήμανε ακόμη πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες, η διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης και οι αλλαγές σε παγκόσμιο επίπεδο εμπεριέχουν μεγάλες προκλήσεις αλλά και κινδύνους για την πατρίδα μας.