Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 03 Ιουνίου 2004 17:12

ΥΠΑΝ - Εντατικοποίηση των ελέγχων στην Αγορά

Εντείνονται οι έλεγχοι του υπουργείου Ανάπτυξης και άλλων συναρμόδιων κρατικών υπηρεσιών στην αγορά, με στόχο την προστασία του καταναλωτή και την πάταξη του παραεμπορίου.

Εδώ και ένα μήνα 13 μικτά συνεργεία του ΥΠΑΝ, της Δημοτικής Αστυνομίας, του ΣΔΟΕ και της ΕΛΑΣ, έχουν ξεκινήσει ελέγχους και έχουν προβεί σε 249 περιπτώσεις σε κατασχέσεις εμπορευμάτων παράνομων μικροπωλητών σε διάφορα σημεία του κέντρου της Αθήνας, σε λαϊκές αγορές και σε σταθμούς του ΗΣΑΠ και Μετρό.

Επίσης, συνεργείο της Γενικής Διεύθυνσης Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης προχώρησε σε ελέγχους για την εφαρμογή της διάταξης που αφορά την αναγραφή ευκρινώς της ενδεικτικής τιμής λιανικής πώλησης των εμφιαλωμένων νερών και αναψυκτικών- ποτών.

Παράλληλα, κατά τη διενέργεια ελάγχων από την ΕΛΑΣ στη περιοχή της κεντρικής λαχαναγοράς του Ρέντη, εντοπίστηκαν πρακτορεία και επιχειρήσεις που πωλούσαν χωρίς άδεια και νόμιμα παραστατικά, τα εμπορεύματά τους. Οι έμποροι των επιχειρήσεων συνελήφθησαν από τα αρμόδια αστυνομικά όργανα.