Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 03 Ιουνίου 2004 18:29

H Moody’s αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Τράπεζας Πειραιώς

O Οίκος Moody’s αναβάθμισε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική διαβάθμιση της Τράπεζας Πειραιώς σε Baa1 από Baa2, ως αποτέλεσμα της διαδικασίας αξιολόγησης που ξεκίνησε το Φεβρουάριο του 2004.

Η βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική διαβάθμιση της Τράπεζας, καθώς και η διαβάθμιση της χρηματοοικονομικής της ισχύος παραμένουν σταθερές σε Prime–2 και C- αντίστοιχα, ενώ οι προοπτικές όλων των διαβαθμίσεων παραμένουν σταθερές.

Σύμφωνα με τη Moody’s, η αναβάθμιση αυτή αντανακλά την διευρυμένη θέση της Τράπεζας Πειραιώς στην αγορά μετά την εξαγορά της ETBA, καθώς και τη βελτίωση των θεμελιωδών της μεγεθών.

Η Moody’s σημειώνει ότι η κερδοφορία της Τράπεζας βελτιώθηκε σημαντικά κατά το 2003 και στο πρώτο τρίμηνο του 2004. Η αύξηση των εσόδων από τόκους, ως αποτέλεσμα του αυξημένου όγκου χορηγήσεων, καθώς και η αύξηση των εσόδων από δραστηριότητες στην κεφαλαιαγορά, σε συνδυασμό με το χαμηλό ρυθμό αύξησης του κόστους οδήγησαν σε μια σημαντική βελτίωση των κερδών προ προβλέψεων, ενώ οι χαμηλότερες προβλέψεις ενίσχυσαν τα καθαρά κέρδη της Τράπεζας Πειραιώς.