Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 07 Ιουνίου 2004 14:18

ΧΑ - Αποφάσεις

Το δ.σ. του ΧΑ ενέκρινε κατά την σημερινή του συνεδρίαση τα ενημερωτικά δελτία των κάτωθι εισηγμένων:

- "ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΔΙΚΤΥΑ, ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΥΨΗΛΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Α.Ε. (HITECH-SNT A.E.)" για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου , λόγω συγχώνευσης με απορρόφηση της "S.N.T. ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Α.Ε."

- "ΕΔΡΑΣΗ-Χ.ΨΑΛΛΙΔΑΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ,ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ, ΕΜΠΟΡΙΚΗ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" για την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου διαπραγματεύσιμο στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

- "F.G. EUROPE Α.Ε." για την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου διαπραγματεύσιμο στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Σύμφωνα με τα ενημερωτικά δελτία που εγκρίθηκαν:

H "HITECH-SNT A.E." προβαίνει σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου εκδίδοντας 2.591.448 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας 0,64 ευρώ, τις οποίες θα λάβουν οι μέτοχοι της απορροφώμενης "S.N.T. A.E." (μία παλαιά μετοχή θα ανταλλαγεί με 4,367611442 νέες μετοχές). Οι μέτοχοι της απορροφώσας "HITECH-SNT A.E." θα διατηρήσουν τον αριθμό των μετοχών που κατέχουν (2.727.840 κοινές ονομαστικές μετοχές) με νέα ονομαστική αξία 0,64 ευρώ.

H "ΕΔΡΑΣΗ-Χ.ΨΑΛΛΙΔΑΣ Α.Τ.Ε." προβαίνει στην έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου εκδίδοντας 3.300 ομολογίες ονομαστικής αξίας 10.000 ευρώ εκάστης, διαπραγματεύσιμο στο ΧΑ, με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων και με ιδιωτική τοποθέτηση. Η διάρκεια του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου είναι τετραετής.

Η "F.G. EUROPE Α.Ε." προβαίνει στην έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου με δικαίωμα προτίμησης των παλαιών μετόχων, διαπραγματεύσιμο στο ΧΑ, ύψους 17.000.000 ευρώ. Η διάρκεια του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου είναι τριετής.

Το δ.σ. του ΧΑ ενέκρινε κατά τη σημερινή του συνεδρίαση:

- Tην εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των νέων 21.231.360 κοινών ονομαστικών μετοχών της "ΕΡΜΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Α.Ε." που προέκυψαν από μετατροπή ισαρίθμων ανωνύμων.

- Tην εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 128.868 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της "ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΣΠΥΡΟΥ Α.Ε.Β.Ε" που προέκυψαν από την άσκηση του δικαιώματος προαίρεσης αγοράς μετοχών (stock option plan) από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και το προσωπικό της εισηγμένης και των συνδεδεμένων με αυτήν εταιρειών.

- Την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 7.100.000 νέων δωρεάν κοινών ονομαστικών μετοχών της "ΑΣΤΗΡ ΠΑΛΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ Α.Ξ.Ε" που προέκυψαν από την πρόσφατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών.

- Tην εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 5.347.840 νέων δωρεάν κοινών ονομαστικών μετοχών της "ΜΠΑΛΛΗΣ ΧΗΜΙΚΑ Α.Ε.Β.Ε." που προκύπτουν από τη μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από 0,90 ευρώ σε 0,30 ευρώ (split).

Το δ.σ. ενημερώθηκε κατά την σημερινή του συνεδρίαση:

- Για την αλλαγή επωνυμίας της "ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΥΨΗΛΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Α.Ε." σε "ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΔΙΚΤΥΑ, ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΥΨΗΛΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ", με διακριτικό τίτλο "HITECH SNT A.E.".

- Για την αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής, της "ΜΠΑΛΛΗΣ ΧΗΜΙΚΑ Α.Ε.Β.Ε." από 0,73 ευρώ σε 0,90 ευρώ.