Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 09 Ιουνίου 2004 11:32

Mπασιάκος: Oλοκλήρωση της πληρωμής κοινοτικών ενισχύσεων και αποζημιώσεων

Tην ολοκλήρωση της διαδικασίας εξόφλησης του υπόλοιπου ποσού των 37 δρχ./κιλό (0,108 €/κιλό) στο σύνολο των 80.000 βαμβακοπαραγωγών (2003-04), ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελος Μπασιάκος.

Όπως επισήμανε ο κ. Μπασιάκος, η διαδικασία αυτή, χάρις και στη ταμειακή διευκόλυνση της ΑΤΕ (με συμψηφισμό της οριστικής πληρωμής) τελείωσε φέτος νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά και έτσι υλοποιείται η κυβερνητική δέσμευση για έγκαιρη καταβολή των επιδοτήσεων στους δικαιούχους παραγωγούς.

Ο κ. υφυπουργός πρόσθεσε πως συνεχίζεται, με γοργούς ρυθμούς, η εκδίκαση των ενστάσεων και η καταβολή μέσω ταμειακής διευκόλυνσης της ΑΤΕ των επιδοτήσεων στους ελαιοπαραγωγούς 2002-2003, με βάση την πραγματικά παραχθείσα ποσότητα ελαιόλαδου, ώστε η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί ως τον Ιούλιο.

Όπως επίσης έκανε γνωστό ο κ. Μπασιάκος, μέσα στην εβδομάδα θα εξοφληθούν επίσης όλες οι εκκρεμείς περιπτώσεις εξισωτικών αποζημιώσεων.

«Έτσι μαζί με την ανακοινωθείσα ολοκλήρωση της καταβολής και των επιδοτήσεων του συνόλου των 35.000 σταφιδοπαραγωγών (…) επιτεύχθηκε ο στόχος της πληρωμής των παραπάνω σημαντικών ενισχύσεων για τους Ελληνες παραγωγούς, που αποτελούσε κύριο στόχο της κυβέρνησης στην προσπάθειά της για την αύξηση του εισοδήματος των παραγωγών και ενίσχυση της τοπικής οικονομίας», υπογράμμισε ο κ. Μπασιάκος και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση επισπεύδει και την καταβολή των εκκρεμών αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ, εντός το πολύ του 3μήνου απ’ τη συγκομιδή, όπως είχε προεκλογικά δεσμευτεί.

Εντωμεταξύ σήμερα, με εντολή του Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σάββας Τσιτουρίδης, συνοδευόμενος απ’ τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Νικόλαο Κατσαρό, επισκέπτονται τις πληγείσες περιοχές της Βορείου Ελλάδας για τη ταχύτερη ενεργοποίηση του Κρατικού μηχανισμού και άμεση πληρωμή των αποζημιώσεων.