Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2004 11:54

Πρόταση συγχώνευσης με απορρόφηση της Delta Singular από την Alpha Bank

Την πώληση της Delta Singular Outsourcing Services S.A. (DSOS) στην First Data Corp. προτείνει προς έγκριση από τη Γενική Συνέλευση των Mετόχων, το διοικητικό συμβούλιο της Delta Singular A.Ε..

Επιπροσθέτως, τα διοικητικά συμβούλια της Alpha Bank Α.Ε. και της Delta Singular θα προτείνουν προς έγκριση από τις Γενικές Συνελεύσεις των Mετόχων τους, τη συγχώνευση με απορρόφηση της Delta Singular από την Alpha Bank.

Η πώληση της DSOS στην First Data υπόκειται σε εγκρίσεις από τους Μετόχους της Delta Singular, το Διοικητικό Συμβούλιο της First Data και τις αρμόδιες εποπτικές αρχές και αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του τρίτου τριμήνου του 2004, έναντι τιμήματος ύψους ευρώ 206 εκατ. με καταβολή μετρητών.

Η συγχώνευση της Delta Singular με την Alpha Bank, υπόκειται σε εγκρίσεις από τους Μετόχους των δύο εταιρειών, προϋποθέτει την ολοκλήρωση της πωλήσεως της DSOS στην First Data και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου 2004.

Σύμφωνα με την πρόταση αυτή, οι Μέτοχοι της Delta Singular θα λάβουν 1 μετοχή της Alpha Bank για κάθε 10 μετοχές της Delta Singular. Αυτή η σχέση ανταλλαγής μετοχών προσφέρει premium 20,5% για τους Mετόχους της Delta Singular, με βάση το σταθμισμένο μέσο όρο των τιμών κλεισίματος της μετοχής της Delta Singular, με περίοδο αναφοράς τον τελευταίο μήνα (9.5.2004-8.6.2004).

Ο κ. Γιάννης Σ. Κωστόπουλος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank, δήλωσε σχετικά: «H εξαγορά της DSOS από την First Data αντιπροσωπεύει μια σημαντική εισροή ξένων αμέσων επενδύσεων για την Ελλάδα στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας και εισάγει νέα τεχνογνωσία στο ζωτικό για την εθνική οικονομία κλάδο των συστημάτων πληρωμών.

Η συναλλαγή αυτή αντιπροσωπεύει μια καλή ευκαιρία, ώστε να διασφαλίσουμε ότι η Delta Singular θα εκμεταλλευθεί τις δυνατότητές της στο έπακρο, συνεισφέροντας την εξειδίκευσή της και τη γνώση της τοπικής αγοράς σε μια εταιρία παγκοσμίου εμβέλειας. Τέλος, για την Alpha Bank, η συναλλαγή αυτή θα ενδυναμώσει την οργανωτική μας δομή, έτσι ώστε να εστιάσουμε ακόμη περαιτέρω τις προσπάθειές μας στις βασικές τραπεζικές εργασίες.»

Από την πλευρά του ο κ. Ανδρέας Δρυμιώτης, πρόεδρος της Delta Singular, ανέφερε τα εξής: «Πιστεύουμε ότι πρόκειται για μια σωστή επιχειρηματική απόφαση στη σωστή χρονική στιγμή για την επιχείρησή μας, τους εργαζομένους μας και τους πελάτες μας. Τα οφέλη που θα προκύψουν από τη συμφωνία με την First Data θα προσδώσουν σημαντικά πλεονεκτήματα στη δραστηριότητά μας στην Ελλάδα, και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Μετά την πώληση της DSOS, η συγχώνευση με την Alpha Bank είναι πρακτικά το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τα συμβαλλόμενα μέρη».