Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2004 16:12

ΕΤΕΜ: Mέρισμα 0,095 ευρώ ανά μετοχή

Η διανομή μερίσματος ύψους 0,095 ευρώ ανά μετοχή, αυξημένου κατά 5,56% από τον προηγούμενο χρόνο, αποφασίστηκε στη σημερινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της ΕΤΕΜ Α.Ε.

Η διοίκηση της εταιρείας παρουσίασε επίσης στους μετόχους τα οικονομικά πεπραγμένα της εταιρικής χρήσης 1/1-31/12/2003, καθώς και την εξέλιξη του Επενδυτικού προγράμματος του Ομίλου ΕΤΕΜ Α.Ε., που σκοπό έχει την αύξηση της ανταγωνιστικότητάς του, την προσαρμογή του στην συνεχή μεταβολή των συνθηκών ανταγωνισμού του κλάδου διέλασης αλουμινίου και την διείσδυσή σε νέες αγορές του εξωτερικού μέσω αξιοποίησης νέων επενδυτικών ευκαιριών.

Πιο συγκεκριμένα, το 2003 εγκαταστάθηκε στο εργοστάσιο της Μαγούλας, νέα πρέσα διέλασης 5.000 τόνων και συνολικό ύψος επένδυσης 6,5 εκ. ευρώ. Η συγκεκριμένη πρέσα άρχισε να παράγει εφέτος καλύπτοντας προοδευτικά της ανάγκες σε νέα προϊόντα για τη διεθνή αυτοκινητοβιομηχανία και τα ναυπηγεία. Η ΕΤΕΜ ήδη έχει ξεκινήσει, επιτυχώς, την παραγωγή και προμήθεια ανταλλακτικών προς τον διεθνή κολοσσό BMW. Στη θυγατρική STEELMET S.A (Βουλγαρία), το 2003 αύξησε της συμμετοχή της από 62% σε 82%. Αυτό αποτελεί ένα ακόμη βήμα στην υλοποίηση της Στρατηγικής Επιλογής του ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΕΜ, που στόχο έχει την εξάπλωσή και ισχυροποίησή του και σε άλλες χώρες.

Η διοίκηση της εταιρείας στο μέλλον στοχεύει στο συνδυασμό δυναμικής εμπορικής πολιτικής με την διείσδυση σε νέες αγορές του εξωτερικού και στη διαφοροποίηση μέσω προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας.