Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2004 16:50

Νέα προϊόντα από τη Nokia

Τα κινητά με αναδιπλούμενο σχεδιασμό (clamshells) μεσαίας τάξης και τα προϊόντα για νέες αγορές παρουσίασε η Nokia στην ετήσια συνάντηση Nokia Connection. Η συνάντηση έγινε ταυτόχρονα στην Σιγκαπούρη και το Ελσίνκι και παρουσιάστηκαν τα μικρότερα κινητά 3G GSM/WCDMA.

Η ΝΟΚΙΑ παρουσίασε τα προϊόντα, συμπεριλαμβάνοντας τρία κινητά τηλέφωνα με αναδιπλούμενο σχεδιασμό (clamshell) και ένα 3G WCDMA τηλέφωνο (smartphone).

Το νέο κινητό τηλέφωνο 3ης γενιάς της Nokia, το Nokia 6630 συνδυάζει τα πλεονεκτήματα 3ης γενιάς, της τεχνολογίας EDGE και της σειράς 60 που αποτελεί την ηγέτιδα πλατφόρμα στα smartphones. Το Nokia 6630 ενισχύει την διαχείριση προσωπικών πληροφοριών σε δίκτυα 3G WCDMA με ασφαλή πρόσβαση σε εταιρικό Intranet και email σε ταχύτητες κινητού broadband. Το Nokia 6630 είναι το πρώτο dual-mode και tri-band κινητό που έχει σχεδιαστεί να λειτουργεί σε δίκτυα 3G (WCDMA), EDGE και 2G στην Ευρώπη, την Ασία και την Νότιο Αμερική. Σε συνδυασμό με την δύναμη της προσωποποίησης που επιτρέπει η σειρά, τα δίκτυα θα μπορούν να προσφέρουν επιτυχημένες υπηρεσίες ανά τον κόσμο.

Η Nokia παρουσίασε επίσης και το Nokia 6260, το οποίο διαθέτει τα τελευταία χαρακτηριστικά της κινητής τηλεφωνίας και προσφέρει πολλές εφαρμογές όπως push to talk, email, ασύρματη τεχνολογία Bluetooth και ψηφιακή VGA φωτογραφική μηχανή σε ένα κινητό με πρωτοποριακό σχεδιασμό. Το tri-band Nokia 6260 smartphone βασίζεται στο λειτουργικό σύστημα της Symbian και στην Σειρά 60, που αποτελεί την ηγέτιδα πλατφόρμα στα smartphone.

Η φινλανδική εταιρεία παρουσίασε ακόμη τα μοντέλα 2650, 2600, καθώς και ένα αναδιπλούμενο πληκτρολόγιο με δυνατότητας ασύρματης σύνδεσης Bluetooth. Χρησιμοποιείται σαν προέκταση σε κινητά της σειράς 60 όπως το Nokia 6260 και το Nokia 6630, επιτρέποντας την εύκολη εισαγωγή κειμένου και e-mail. Το ασύρματο πληκτρολόγιο είναι συμβατό με κινητά της Σειράς 60 που υποστηρίζουν ασύρματη τεχνολογία Bluetooth, και απευθύνεται σε επαγγελματίες.

Ο πρόεδρος της Alpha Copy / Nokia κος Σ.Ι. Κωνσταντινίδης δήλωσε: «Η ΝΟΚΙΑ εξέπληξε για άλλη μια φορά με το νέο ευέλικτο το προϊοντικό της χαρτοφυλάκιο, παρουσιάζοντας νέα κινητά τηλέφωνα και παρελκόμενα προσφέροντας ταυτόχρονα πιο πολλά κινητά τηλέφωνα με αναδιπλούμενο σχεδιασμό. Είναι βέβαιο ότι τα νέα αυτά προϊόντα θα συναρπάσουν τους Έλληνες χρήστες κινητών τηλεφώνων ικανοποιώντας πλήρως τις διαφορετικές τους απαιτήσεις».