Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2004 15:18

Fitco: Μέρισμα 0,02 ευρώ ανά μετοχή

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ξενοδοχείο President, η ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Fitco A.E..

Όπως ανακοινώθηκε, εγκρίθηκαν οι οικονομικές καταστάσεις της χρήσης 2003 και αποφασίστηκε η καταβολή μερίσματος ύψους 0,02 ευρώ ανά μετοχή. Από την Παρασκευή 18 Ιουνίου οι μετοχές θα διαπραγματεύονται στο Χ.Α. χωρίς το δικαίωμα μερίσματος χρήσης 2003. Η γενική συνέλευση εξουσιοδότησε το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας να ορίσει με απόφαση του την ημερομηνία και τον τρόπο πληρωμής του μερίσματος. Για την ημερομηνία πληρωμής θα γίνει σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

Στη διάρκεια του απολογισμού της χρήσης 2003 από τη διοίκηση της εταιρείας, τονίστηκαν τα παρακάτω σημεία:

Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας για το 2003 ανήλθε σε 14.051 χιλ. ευρώ και τα καθαρά προ φόρων κέρδη σε 371 χιλιάδες ευρώ. Συγκριτικά με τη χρήση 2002, παρατηρήθηκε μείωση κατά 9,5% στον κύκλο εργασιών, οι συνολικά πωληθείσες ποσότητες παρουσίασαν αύξηση κατά 3,3% ενώ τα Καθαρά προ Φόρων Κέρδη υπερδιπλασιάστηκαν. Η οικονομική θέση της εταιρίας βελτιώθηκε σημαντικά.

Όπως επίσης επισημάνθηκε, η εταιρεία, μετά την απορρόφηση του κλάδου ράβδων-σωλήνων ορειχάλκου της Χαλκόρ Α.Ε., διαθέτει πλέον τριπλάσια ίδια κεφάλαια ενώ παρόμοια αύξηση παρουσιάζει το πάγιο ενεργητικό της. Κατά τη διάρκεια του 2003 πραγματοποιήθηκαν επενδύσεις συνολικού ύψους 460 χιλ. ευρώ. Εντός του 2004 αναμένεται η μετεγκατάσταση του μηχανολογικού εξοπλισμού από το εργοστάσιο Ασπροπύργου στα Οινόφυτα Βοιωτίας. Οι εγκαταστάσεις Ασπροπύργου, λόγω της σημαντικής εμπορικής θέσης, θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη χονδρική διάθεση προϊόντων.