Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2004 18:23

Σε 18 μήνες ολοκληρώνεται ο μετασχηματισμός της Γενικής Τράπεζας

Το νέο μοντέλο λειτουργίας της Γενικής Τράπεζας, μετά την εξαγορά της πλειοψηφίας των μετοχών της (50,01%) από την γαλλική Societe Generale http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/06/10/922521.htm , ανακοινώθηκε σήμερα.

Περιλαμβάνει ενσωμάτωση των δραστηριοτήτων της SG Hellas, παράρτημα της Societe Generale στη Γενική Τράπεζα, με εξαίρεση των υπηρεσιών private banking, ανανέωση και επέκταση του δικτύου των καταστημάτων, κυκλοφορία νέων προϊόντων, νέο πελατοκεντρικό μοντέλο, αυξημένος έλεγχος κινδύνων, νέο οργανόγραμμα για ισορροπημένη παρουσία Ελλήνων και ξένων υπαλλήλων σε όλα τα επίπεδα.

Οπως τονίστηκε, σε 18 μήνες θα ολοκληρωθεί ο μετασχηματισμός της Γενικής Τράπεζας, ενώ από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο αλλάζει η εταιρική ταυτότητα και αρχίζει η διάθεση νέων προϊόντων από το δίκτυό της. Η Γενική δεν θα καταγράψει κέρδη στη χρήση 2004 εξαιτίας αυξημένων προβλέψεων.

Οπως αναφέρθηκε η ενσωμάτωση της Γενικής Τράπεζας θα επιτρέψει στον Ομιλο Societe Generale να ενισχύσει την παρουσία του στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Societe, Generale Philippe Citerne, επανέλαβε ότι η Societe Generale δεν προτίθεται να προχωρήσει σε απόσυρση της Γενικής από το ΧΑ.

Η διοίκηση της τράπεζας θα ανακοινώσει το Σεπτέμβριο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου.