Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 22 Ιουνίου 2004 16:20

Χ.Α. - Ανοδος με πρωταγωνιστές ΟΠΑΠ και ΔΕΗ

ΑΝΟΔΙΚΕΣ τάσεις επικράτησαν σήμερα στο Χ.Α. χάρη στην αφύπνιση αγοραστικού ενδιαφέροντος για μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης. Ωστόσο, η πλειονότητα των τίτλων κατέγραψε απώλειες.

Πιο αναλυτικά, ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 2.343,55 μονάδες σημειώνοντας μικρή άνοδο κατά 0,25%. Ενδοσυνεδριακά έφθασε μέχρι τις 2.356,53 μονάδες.

H συνολική αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 108 εκατ. ευρώ εκ των οποίων περίπου 19 εκατ. ευρώ αφορούσαν πακέτα.

Από το σύνολο των μετοχών που άλλαξαν χέρια, 95 σημείωσαν άνοδο, 200 υποχώρησαν και 60 παρέμειναν σταθερές.

Οι μετοχές του ΟΠΑΠ και της ΔΕΗ ενισχύθηκαν κατά 3,25% και 2,93% αντιστοίχως. Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προστατεύσει το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ, ενώ, όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του Οργανισμού, «πάγια και σταθερή θέση της κυβέρνησης, ακόμη και σε επίπεδο των αρμόδιων οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι όχι μόνο η διατήρηση αλλά και η περαιτέρω ενδυνάμωση του μονοπωλιακού χαρακτήρα των ασκούμενων από την εταιρεία δραστηριοτήτων».

Αξιόλογα κέρδη, της τάξεως του 2,63%, κατέγραψε και ο τίτλος της Ελληνικής Τεχνοδομικής, ενώ οι μετοχές του ΟΤΕ και της Intracom σημείωσαν άνοδο άνω του 1% η κάθε μία.