Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 22 Ιουλίου 2014 23:16

Με κέρδη έκλεισε η Wall Street

Ώθηση από τα καλύτερα του αναμενομένου εταιρικά αποτελέσματα έλαβαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, κλείνοντας με κέρδη.

Ώθηση από τα καλύτερα του αναμενομένου εταιρικά αποτελέσματα έλαβαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, κλείνοντας με κέρδη. Θετικά λειτούργησε και η στασιμότητα που παρουσίασε ο δείκτης τιμών καταναλωτή, με την αγορά να εκτιμά ότι τα στοιχεία συνηγορούν στη διατήρηση της διευκολυντικής νομισματικής πολιτικής.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,36% στις 17.113,54 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,71% στις 4.456,02 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 έκλεισε ανοδικά κατά 0,50% στις 1.983,53 μονάδες.

Στο ταμπλό, η Chipotle σημείωσε κέρδη 11,8% καθώς ανακοίνωσε ότι τα κέρδη δευτέρου τριμήνου αυξήθηκαν κατά 25%, ενώ τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 1,05 δισ. δολάρια.

Άλμα 23% κατέγραψε η Herbalife, παρά το γεγονός ότι ο διάσημος επενδυτής Μπιλ Άκμαν προσπάθησε για ακόμη μία φορά σήμερα να αποδείξει ότι η εταιρεία είναι ένα είδος επενδυτικής πυραμίδας που σύντομα θα καταρρεύσει. Η εταιρεία έχει ήδη λάβει τη στήριξη των μεγαλοεπενδυτών της, μεταξύ των οποίων και ο Καρλ Άικαν.

Στον αντίποδα, απώλειες 3% κατέγραψε η Coca-Cola, καθώς ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της διαμορφώθηκαν στα 2,6 δισ. δολάρια ή 58 σεντς ανά μετοχή, έναντι των 2,68 δισ. δολαρίων ή 59 σεντς ανά μετοχή πριν από έναν χρόνο, απογοητεύοντας τους αναλυτές που ανέμεναν να διαμορφωθούν υψηλότερα.

Σημαντικές απώλειες της τάξεως του 5,6% κατέγραψε η Harley-Davidson, καθώς υποβάθμισε τις εκτιμήσεις της για την πορεία των μεγεθών του 2014. Ωστόσο, η εταιρεία ανακοίνωσε πολύ καλύτερα του αναμενομένου κέρδη το β' 3μηνο, καθώς ανήλθαν στα 354,2 εκατ. δολάρια, κατά 33,9% υψηλότερα σε σχέση με πέρσι.

Μέχρι στιγμής από τις εταιρείες του δείκτη S&P 500 που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα, το 77% εξ αυτών να έχει ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών στα κέρδη τους. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών η κερδοφορία των εισηγμένων θα καταγράψει αύξηση 6,2% και τα έσοδα θα είναι κατά 3,3% υψηλότερα σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, κατά 0,3% αυξήθηκε ο δείκτης τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ τον Ιούνιο, σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών. Σε ετήσια βάση, ο δείκτης έχει αυξηθεί κατά 2,1%.

Το ωρομίσθιο διαμορφώθηκε, τον Ιούνιο, στα 10,3 δολάρια, όπως ακριβώς και τον Μάιο, ενώ σε ετήσια βάση υπήρξε οριακή μείωση 0,1%.