Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 22 Ιουλίου 2014 17:30

ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ: Η πρώτη εισαγωγή στο ΧΑ μετά από 5 έτη

Μέλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών είναι από σήμερα η εταιρεία ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ στο Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά την ολοκλήρωση, με επιτυχία, της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της. Πρόκειται για την πρώτη εισαγωγή στο Χρηματιστήριο μετά από πέντε έτη.

Μέλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών είναι από σήμερα η εταιρεία ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ στο Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά την ολοκλήρωση, με επιτυχία, της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της.

Η εταιρεία έχει εισαχθεί υπό το σύμβολο «ΑΝΕΜΟΣ», ενώ στο Χρηματιστήριο διαπραγματεύονται 82,677 εκατ. μετοχές της, με την τιμή έναρξης της διαπραγμάτευσης να καθορίζεται στα 1,70 ευρώ.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών Σωκράτης Λαζαρίδης, υπογράμμισε σε δηλώσεις ότι η εισαγωγή αυτή αποτελεί μία ιστορική στιγμή, με δεδομένο ότι είναι η πρώτη που πραγματοποιείται στο ΧΑ μετά από πέντε χρόνια.

Προσέθεσε ακόμη ότι «επιβεβαιώνεται η αξία της χρηματιστηριακής αγοράς ως μηχανισμός άντλησης κεφαλαίων σε συνέχεια των ανακεφαλαιοποιήσεων των τραπεζών που ολοκληρώθηκαν πρόσφατα».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ Αναστάσιος Καλλιτσάντσης, υποστήριξε ότι η εισαγωγή της εταιρείας στο Χρηματιστήριο αποτελεί απόδειξη ότι υπάρχουν ελληνικές επιχειρήσεις που διαθέτουν προοπτικές.

Επιπρόσθετα ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κωνσταντίνος Μποτόπουλος τόνισε ότι με τη νέα εισαγωγή το Χρηματιστήριο Αθηνών «ξαναρχίζει να παίζει τον πρωταρχικό του ρόλο που είναι η άντληση κεφαλαίων για επενδύσεις από εταιρίες που έχουν τα εχέγγυα να πάνε μπροστά».

Σημειώνεται ότι η εταιρεία ΕΛ.ΤΕΧ. Άνεμος δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, με κύριο αντικείμενο τη μελέτη, ανάπτυξη και λειτουργία έργων ηλεκτροπαραγωγής από αιολική ενέργεια.