Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 21 Ιουλίου 2014 23:31

Διορθωτικό κλείσιμο στη Wall Street

Με απώλειες έκλεισαν οι αμερικανικοί δείκτες, αποτυπώνοντας εκ νέου τις ανησυχίες για την γεωπολιτικές προεκτάσεις των εξελίξεων στην Ουκρανία και τη Γάζα.

Με απώλειες έκλεισαν οι αμερικανικοί δείκτες, αποτυπώνοντας εκ νέου τις ανησυχίες για την γεωπολιτικές προεκτάσεις των εξελίξεων στην Ουκρανία και τη Γάζα. Επίσης, η αγορά αποτιμά και τα στοιχεία από τα εταιρικά αποτελέσματα του β΄τριμήνου.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 0,28% στις 17.051,73 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε πτώση 0,17% στις 4.424,70 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 έκλεισε πτωτικά κατά 0,23% στις 1.973,63 μονάδες.

Στο ταμπλό, η Hasbro υποχώρησε κατά 3,1%, καθώς τα έσοδα που ανακοίνωσε για το δεύτερο τρίμηνο του έτους δεν ανταποκρίθηκαν στις εκτιμήσεις των αναλυτών. Επίσης, η Hasbro ανακοίνωσε σήμερα ότι τα καθαρά κέρδη β΄ τριμήνου υποχώρησαν στα 33,5 εκατ. δολάρια ή 26 σεντς ανά μετοχή, από τα 36,5 εκατ. δολάρια ή 28 σεντς ανά μετοχή πριν από έναν χρόνο.

Στο -3,9% βρέθηκε η BB&T, καθώς τα έσοδα της για το δεύτερο τρίμηνο υποχώρησαν σημαντικά εξαιτίας της αδύναμης ζήτησης ενυπόθηκων δανείων. Η τράπεζα ανακοίνωσε, επίσης, κέρδη 425 εκατ. δολαρίων, από 547 εκατ. δολαρίων ένα χρόνο πριν.

Επίσης, η Yum Brands και η McDonald's υποχώρησαν κατά 3,9% και 1,4% αντίστοιχα, εξαιτίας του σκανδάλου ασφάλειας τροφίμων που έχει ξεσπάσει. Η υπόθεση αφορά προμηθευτή τους στη Σαγκάη στον οποίο οι κινεζικές ρυθμιστικές αρχές έβαλαν «λουκέτο», καθώς τα κρέατά του κρίθηκαν ακατάλληλα για τη δημόσια υγεία.

Στον αντίποδα, η EMC ενισχύθηκε κατά 4,8%, μετά τα δημοσιεύματα που αποκάλυψαν ότι η Elliott Management αγόρασε μέρος της εταιρείας έναντι μετρητών που ξεπέρασαν το 1 δισ. δολάρια.