Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2004 10:45

Νέο α/κ από τη Citibank

ΝΕΟ αμοιβαίο κεφάλαιο με την ονομασία Invesco GT Capital Shield άρχισε να διαθέτει πρόσφατα η Citibank σε συνεργασία με έναν από τους μεγαλύτερους ανεξάρτητους οργανισμούς διαχείρισης επενδύσεων στον κόσμο, την Invesco.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της τράπεζας, το νέο προϊόν παρέχει στους επενδυτές προστασία του επενδεδυμένου κεφαλαίου σε ποσοστό τουλάχιστον 90% σε όλες τις περιπτώσεις, ενώ αναπροσαρμόζει το επίπεδο προστασίας του κεφαλαίου σε ημερήσια βάση, κλειδώνοντας και διασφαλίζοντας συνεχώς τα επενδυτικά κέρδη.

Η επενδυτική ομάδα που διαχειρίζεται το συγκεκριμένο α/κ κατανέμει 50% του ενεργητικού του σε χαμηλού κινδύνου και υψηλής ποιότητας τίτλους σταθερού εισοδήματος, σε μετρητά και σε ισοδύναμα μετρητών. Το υπόλοιπο ποσοστό επενδύεται με ευελιξία σε ομόλογα, μετοχές ή μετρητά, με βάση τα εκάστοτε αποτελέσματα των ποσοτικών μοντέλων της Invesco, τα οποία επιτρέπουν στο διαχειριστή να αντιδρούν άμεσα στις μεταβολές της αγοράς.

Η Invesco ανήκει στον όμιλο Amvescap, ο οποίος διαχειρίζεται ενεργητικό ύψους άνω των 370 δισεκατομμυρίων δολαρίων Η.Π.Α. Η εταιρεία δραστηριοποιείται σε 20 χώρες με προσωπικό που υπερβαίνει τους 6.700 υπαλλήλους, από τους οποίους 500 περίπου είναι ειδικοί σε θέματα επενδύσεων.