Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2004 11:30

Τάσεις ανάκαμψης στο Χ.Α.

ΣΕ ΘΕΤΙΚΟ πεδίο έχει περάσει ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης χάρη στην εκδήλωση αγοραστικού ενδιαφέροντος για δεικτοβαρείς μετοχές.

Ο τίτλος του ΟΤΕ ενισχύεται κατά 1,57%. Ανοδο άνω του 1% σημειώνουν επίσης οι μετοχές της Ελληνικής Τεχνοδομικής και του Τιτάνα.

Ο γενικός δείκτης τιμών των μετοχών ενισχύεται αυτή την ώρα (11:25) κατά 0,52% και έχει φθάσει τις 2.325,56 μονάδες.

Ο τζίρος έχει διαμορφωθεί στα 9,50 εκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων 1,323 εκατομμύρια ευρώ αφορούν τη μεταβίβαση πακέτου 490.000 μετοχών της Veterin στα 2,70 ευρώ.

Από το σύνολο των μετοχών που έχουν αλλάξει χέρια 71 σημειώνουν άνοδο, 70 υποχωρούν και 68 παραμένουν σταθερές.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του Χ.Α. ύστερα από σχετικό αίτημα της Sprider αποφάσισε να παρατείνει κατά δύο εργάσιμες ημέρες την αναστολή διαπραγμάτευσης της παραπάνω εταιρείας και της μητρικής της Χατζηιωάννου Holdings.

Την Παρασκευή, ο πρόεδρος του Χ.Α. αποφάσισε την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρείας Τεχνοδομή Αφοί Τραυλού ΑΒΕΤΕ, με στόχο τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς.

Της απόφασης προηγήθηκε απαντητική επιστολή της εταιρείας προς το Χρηματιστήριο, με την οποία γνωστοποιούσε ότι, ύστερα από σχετική αίτηση δύο πιστωτών της, το Πρωτοδικείο Αθηνών, με την από 23/6/04 απόφασή του, κήρυξε την εταιρεία σε κατάσταση πτώχευσης.