Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2004 10:16

Virgin Mobile : Προς πώληση μετοχών στο ευρύ κοινό

ΣΧΕΔΙΑ για τη διάθεση μετοχών της στο ευρύ κοινό κάνει η βρετανική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, που διοικείται από τον δισεκατομμυριούχο Richard Branson, Virgin Mobile, το συντομότερο μέσα στον επόμενο μήνα.

Η εταιρεία σκοπεύει να διαθέσει τις μετοχές της στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου πριν από τα τέλη Ιουλίου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της διοίκησής της. Σύμβουλοι της έκδοσης είναι η Morgan Stanley και η J.P. Morgan Chase & Co.

Η πώληση αυτή του Branson - του οποίου η αυτοκρατορία αποτελείται πλέον των 250 εταιρειών, οι οποίες δραστηριοποιούνται από τον κλάδο των αεροπορικών εταιρειών μέχρι εκείνο των καταστημάτων δισκογραφίας - είναι η πρώτη σε διάστημα 18 ετών στη Βρετανία.

Ο Branson, 53 ετών, προχώρησε στην πώληση μετοχών της αεροπορικής του εταιρείας της Αυστραλίας, Virgin Blue, πέρυσι. Σημειώνεται ότι ο Branson είναι ο έκτος πλουσιότερος άνθρωπος στη Βρετανία με προσωπική περιουσία 2,6 δισ. λιρών Αγγλίας, σύμφωνα με τη λίστα που καταρτίζουν οι Sunday Times.

«Σε χρονικό διάστημα λιγότερο των πέντε ετών, η Virgin Blue μεγάλωσε από το τίποτα, φθάνοντας σήμερα να αριθμεί περισσότερους από τέσσερα εκατομμύρια πελάτες», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Branson, ο οποίος συμπλήρωσε ότι μετά την πώληση των μετοχών, η εταιρεία θα αποκτήσει ακόμη πιο ισχυρή θέση στην αγορά».

Η Virgin Mobile, που ιδρύθηκε το 1999 χρησιμοποιώντας το δίκτυο της T-Mobile International AG της Deutsche Telekom AG, μεταπωλεί το χρόνο ομιλίας υπό το σήμα Virgin.

Το πρώτο τρίμηνο της χρήσης, αύξησε τους πελάτες της κατά 257.257, μια αύξηση της τάξης του 48% έναντι της αντίστοιχης περυσινής χρονικής περιόδου, φθάνοντας τα 3,9 εκατ. συνδρομητές μέχρι τα τέλη του Μαρτίου, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση το μήνα που πέρασε.