Σε πτωτικό έδαφος κινούνται πλέον οι ευρωπαϊκοί δείκτες, αφού δεν κατάφεραν να διατηρήσουν τις ανοδικές τάσεις που εκδηλώθηκαν νωρίς το πρωί.
Σε πτωτικό έδαφος κινούνται πλέον οι ευρωπαϊκοί δείκτες, αφού δεν κατάφεραν να διατηρήσουν τις ανοδικές τάσεις που εκδηλώθηκαν νωρίς το πρωί. Σήμερα ξεκινά ατύπως η περίοδος ανακοίνωσης αποτελεσμάτων του δευτέρου τριμήνου του έτους, τα οποία θα δείξουν και την πορεία της οικονομίας μέχρι το τέλος του έτους.
Στις 14:53, ο βρετανικός FTSE 100 καταγράφει απώλειες 0,56% στις 6.785 μονάδες, ο γερμανικός DAX χάνει 0,49% στις 9.858 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει πτώση 0,47% στις 4.386 μονάδες.
Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 καταγράφει πτώση 0,7% στις 342,56 μονάδες.
Στο ταμπλό, η Marks & Spencer υποχωρεί κατά 0,8%, καθώς ανακοίνωσε πτώση των πωλήσεων της για 12ο συνεχόμενο μήνα. Οι πωλήσεις των 13 εβδομάδων μέχρι τις 28 Ιουνίου υποχώρησαν κατά 1,5%, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν πτώση 1%.
Η Commerzbank υποχωρεί κατά 3,9%, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπη με την πιθανότητα επιβολής προστίμου ύψους 500 εκατ. δολαρίων από τις αμερικανικές αρχές. Η έρευνα στην οποία υπόκειται η Commerzbank εντάσσεται στην προσπάθεια των ΗΠΑ να αντιμετωπίσουν τις πρακτικές που έχουν να κάνουν με σκιώδεις συναλλαγές με τρίτα κράτη.
Απώλειες 4,6% καταγράφει και η Air France-KLM, η οποία μείωσε τις εκτιμήσεις της για την κερδοφορία του έτους, εξαιτίας της πτώσης της ζήτησης στις γραμμές της Βόριας Αμερικής και της Ασίας. Τα EBITDA αναμένεται να φτάσουν τα 2,2-2,3 δισ. ευρώ, ενώ ο προηγούμενος στόχος ήταν τα 2,5 δισ. ευρώ.
Στον αντίποδα, η Royal Philips ενισχύεται κατά 1,8%, με την αγορά να επικροτεί τις αλλαγές στη διοικητική δομή του κλάδου υγείας, μετά την παραίτηση της Deborah DiSanzo, με αφορμή τα απογοητευτικά αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου.
Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας διευρύνθηκε στα 18,8 δισ. ευρώ το Μάιο, από 17,2 δισ. ευρώ τον Απρίλιο, με τις εισαγωγές να μειώνονται κατά 3,4% και τις εξαγωγές κατά 1,1%.
Παράλληλα, στη Γαλλία το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου διευρύνθηκε τον Μάιο, μετά τη σημαντική άνοδο που καταγράφηκε στις εισαγωγές. Το έλλειμμα διαμορφώθηκε τον Μάιο στα 4,9 δισ. ευρώ έναντι ελλείμματος ύψους 4,1 δισ. ευρώ τον Απρίλιο, καθώς οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 873 εκατ. ευρώ.