Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 02 Ιουλίου 2004 11:16

Με αρνητικό πρόσημο ο Γ.Δ.

ΠΤΩΣΗ 0,44% σημειώνει αυτή την ώρα (11:11) o γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου έχοντας υποχωρήσει στις 2.326,8 μονάδες.

Ο τζίρος έχει διαμορφωθεί στα 4,68 εκατομμύρια ευρώ.

Από το σύνολο των μετοχών που έχουν αλλάξει χέρια 45 σημειώνουν άνοδο, 28 υποχωρούν και 45 παραμένουν σταθερές.

Η μετοχή της Εθνικής σημειώνει πτώση κατά 1,14%. Απώλειες άνω του 1% καταγράφουν επίσης οι τίτλοι της Alpha Bank και της Πειραιώς.

Αντιθέτως, άνοδο 1,72% σημειώνει η μετοχή των ΕΛ.ΠΕ. . Η εν λόγω εταιρεία θα επιδείξει εντονότερο ενδιαφέρον για την αγορά του φυσικού αερίου, ενώ ταυτόχρονα θα επιτείνει τις προσπάθειές της για αύξηση της συμμετοχής της στην έρευνα και στην εξόρυξη υδρογονανθράκων.

Τόσο ο πρόεδρος της εταιρείας, Τίμος Χριστοδούλου, όσο και ο νέος διευθύνων σύμβουλος, Παναγιώτης Καβουλάκος, επεσήμαναν χθες ότι στις επιδιώξεις της Ελληνικά Πετρέλαια είναι να αναβαθμίσει την παρουσία της στον ενεργειακό τομέα.

Ο πρόεδρος υπογράμμισε επίσης ότι τα ΕΛ.ΠΕ. θα διαδραματίζουν ενεργότερο ρόλο στο φυσικό αέριο, ενώ στο θέμα του upstream εκτίμησε ότι ο όμιλος θα πρέπει να συμπράξει με μεγάλα επιχειρηματικά σχήματα.

Σημειώνεται ότι τα ΕΛ.ΠΕ. διεξάγουν ήδη έρευνα στη Λιβύη και ενδιαφέρονται να επεκταθούν και σε άλλες πιθανές πετρελαιοπαραγωγές περιοχές.