Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 06 Ιουλίου 2004 08:01

Ασιατικά Χρηματιστήρια

ΑΝΟΔΙΚΑ κινείται ο δείκτης Nikkei, για πρώτη φορά σε σύνολο τριών ημερών. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές των εταιρειών με ηλεκτρονικά, μετά την προς τα πάνω αναθεώρηση των προβλέψεων της Seiko Epson Corp. για τις πωλήσεις των εξαρτημάτων για κινητά τηλέφωνα.

«Περιμένω ιδιαίτερα καλά αποτελέσματα το πρώτο τρίμηνο», ανέφερε ο Katsumi Minai, ο οποίος διαχειρίζεται 65 δισ. δολ. σε μετοχές με την Tokio Marine & Fire Insurance Co. στο Τόκυο, συμπληρώνοντας :

«Περαιτέρω στοιχεία για τη σταθερή αύξηση των κερδών θα ευνοήσουν την αγορά».

Ο δείκτης Nikkei κέρδιζε 0,3%, φθάνοντας στις 11.571,77 μονάδες, στις 11 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Ο Topix σημείωνε άνοδο 0,2%, φθάνοντας στις 1.159,29 μονάδες, με τις μετοχές των εταιρειών που σχετίζονται με τον κλάδο των κομπιούτερα, να αποτελούν το ήμισυ των κερδών του δείκτη.

Αλλού στην Ασία, στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi κινείτο ανοδικά για δεύτερη ημέρα. Την άνοδο οδηγούσαν οι μετοχές της Posco στον κλάδο των μεταλλουργιών, μετά το σχόλιο της BNP Paribas, ότι η εταιρεία θα εμφανίσει υψηλότερα κέρδη το δεύτερο τρίμηνο της χρήσης, μετά την αύξηση των τιμών των προϊόντων.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 σημείωνε κέρδη. Την υψηλότερη άνοδο σημείωναν οι μετοχές της BHP Billiton και της Rio Tinto Group, μετά τη σημαντική αύξηση της τιμής του χαλκού, στα υψηλότερα επίπεδα, σε χρονικό διάστημα τεσσάρων εβδομάδων στο Λονδίνο, καθώς έντονη ανησυχία επικρατεί για το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων στα μεταλεία εξόρυξης.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, τον οποίον αποτελούν περισσότερες από 900 μετοχές εταιρειών στην περιφέρεαια, σημείωναν ελαφρά διαφοροποίηση, με άνοδο μόλις 0,02%.

Ολοι οι δείκτες στην περιφέρεια σημείωναν κέρδη, εκτός από τον δείκτη NZSX 50 στη Ν. Ζηλανδία.