Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 09 Ιουλίου 2004 10:35

Πτωτικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι μετοχές της L'Oreal SA. Η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής καλλυντικών στον κόσμο, εμφάνισε το δεύτερο τρίμηνο χαμηλότερες πωλήσεις από ό,τι εκτιμούσε μερίδα οικονομικών αναλυτών. Απώλειες σημειώνουν οι μετοχές της Alstom SA και της Siemens AG.

O Dow Jones Stoxx 600 Index έχανε 0,4%, φθάνοντας στις 236,57 μονάδες, στις 8:07' π.μ. στο Λονδίνο, τοπική ώρα και ο Stoxx 50 υποχωρούσε 0,5%. Ο Euro Stoxx 50, ο δείκτης για τις 12 χώρες μέλη της ευρωζώνης, σημείωνε επίσης απώλειες σε ποσοστό 0,5%.

Οι μετοχές της L'Oreal έχαναν 3,7%, φθάνοντας στα 62,20 ευρώ η μία, μετά την ανακοίνωσή της, ότι οι πωλήσεις της το δεύτερο τρίμηνο της χρήσης αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 6,1%, φθάνοντας τα 3,67 δισ. ευρώ (4,55 δισ. δολ.) μετά την αύξηση των εσόδων από τις πωλήσεις ακριβών αρωμάτων, αλλά και από τις κρέμες περιποίησης του προσώπου, σε συνδυασμό με την επέκτασή της στην Ασία και την Ανατολική Ευρώπη. Οικονομικοί αναλυτές του Bloomberg News προέβλεπαν, ότι οι πωλήσεις της εταιρείας θα ανήρχοντο σε 3,72 δισ. ευρώ για το τρίμηνο.

Οι μετοχές της Alstom, της γαλλικής εταιρείας παραγωγής σταθμών ενεργείας και τραίνων, η οποία προσπαθεί να αποφύγει την πτώχευση, έχαναν 2,3%, φθάνοντας στα 87 σεντς η μία. Η εταιρεία ανακοίνωσε, ότι ενδέχεται να ανασχεδιάσει το σχέδιο πώλησης των μετοχών της, στην περίπτωση που δεν έχει απαρτία στην σημερινή ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της.

Η διοίκησή της, ενδέχεται να ζητήσει την έγκριση των μετόχων της, να προχωρήσει στην πώληση νέων μετοχών, συνολικού ύψους 1,7 δισ. ευρώ, αντί του ορίου του 1,2 δισ. που είχε θέσει νωρίτερα, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

Οι μετοχές της Siemens, της μεγαλύτερης γερμανικής εταιρείας παραγωγής μηχανολογικού εξοπλισμού, έχαναν 1,1%, φθάνοντας στα 56,16 ευρώ η μία.