Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 09 Ιουλίου 2004 11:27

Νέο έργο στη Ρουμανία ανέλαβε η Διεκάτ

Νέο έργο στη Ρουμανία ανέλαβε η Διεκάτ ΑΤΕ μέσω της εκεί θυγατρικής της, Diekat Construct S.A.. Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της πρώτης, πρόκειται για την αποκατάσταση της τουριστικής περιοχής της Μονής Agapia στην περιοχή Neamt. Η σύμβαση, που πρόκειται να υπογραφεί με το υπουργείο Ευρωπαϊκής Ενοποίησης, ανέρχεται στο ποσό των 4.785.073 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για την αναμόρφωση της οικιστικής / τουριστικής περιοχής Agapia, που αποτελείται από 117 οικίες, συνδέοντας κύριους και δευτερεύοντες δρόμους και σχετική υποδομή. Ειδικότερα, περιλαμβάνει την αναμόρφωση κάθε οικίας / ιστορικού μνημείου, με την ενίσχυση των θεμελίων και την αποκατάσταση φθορών, καθώς και του περιβάλλοντος χώρου που περιλαμβάνει διαδρόμους κυκλοφορίας και περίφραξη.

Το έργο προβλέπει επίσης, τη δημιουργία σύγχρονων ανέσεων και αναμόρφωση των κυρίων και δευτερευόντων δρόμων της κοινότητας της μονής, την εγκατάσταση δικτύου ύδρευσης, αποχέτευσης και υπογείου αγωγού ομβρίων υδάτων, όπως επίσης, τη διαρρύθμιση τοπίου και τη δημιουργία σημείων συλλογής στερεών αποβλήτων.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, στο διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου, προσφορές υπέβαλαν, εκτός της Διεκάτ Α.Τ.Ε., πέντε ακόμη εταιρείες, δύο εκ των οποίων ελληνικές.