Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 09 Ιουλίου 2004 17:51

Συνεργασία MasterCard - NameProtect για την καταπολέμηση της ψηφιακής απάτης

Η MasterCard International και η NameProtect ανακοίνωσαν τη σύναψη συνεργασίας για την καταπολέμηση παράνομων online δραστηριοτήτων. Με αφορμή τη συνεργασία αυτή, η ΜasterCard συμβουλεύει τους κατόχους καρτών και στην Ελλάδα να κάνουν τα παρακάτω προληπτικά βήματα για την αντιμετώπιση της κλοπής ταυτότητας μέσω του Internet, όπως:

- Να ζητούν τακτικά προσωπικές αναφορές για την κίνηση των καρτών τους και από τους σχετικούς πιστωτικούς φορείς και να εξετάζουν προσεκτικά τις πληροφορίες. Να αμφισβητούν - και να διορθώνουν - τις όποιες ανακρίβειες.

- Να αποφεύγουν να δίνουν το πατρικό όνομα της μητέρας τους ως χαρακτηριστικό ασφαλείας. Αντ’ αυτού οι καταναλωτές θα πρέπει να το αντικαθιστούν με όνομα προσωπική σημασίας όπως το πατρικό όνομα της γιαγιάς τους, το χαϊδευτικό όνομα ενός φίλου ή μέλους της οικογένειας τους, ή το όνομα ενός αγαπημένου συγγραφέα.

- Να χρησιμοποιούν διαφορετικό κωδικό ασφαλείας για τις αγορές τους από διαφορετικά web sites αναλόγως. Αυτό μπορεί να περιορίσει τη ζημιά που θα μπορούσε να κάνει ένας εγκληματίας.

- Να καταστρέφουν έγγραφα που περιέχουν σημαντικές προσωπικές πληροφορίες, όπως οι αριθμοί λογαριασμών ή αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης.