Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2004 15:11

Επίσκεψη του προέδρου της Εθνικής Τράπεζας στα Ιωάννινα

Επισκέψεις σε διάφορες περιοχές της χώρας θα πραγματοποιήσουν ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας κ.κ. Τάκης Αράπογλου και Γιάννης Πεχλιβανίδης, με στόχο τη διαρκή περαιτέρω ανάπτυξη της τράπεζας.

Οι κ.κ. Αράπογλου και Πεχλιβανίδης πραγματοποίησαν σήμερα την πρώτη από τις επισκέψεις τους αυτές στα Ιωάννινα, όπου συναντήθηκαν με τους επιχειρηματίες και τους επαγγελματίες πέντε νομών της βορειοδυτικής Ελλάδας (¶ρτας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Κέρκυρας και Πρέβεζας) και συζήτησαν μαζί τους τα ζητήματα που τους απασχολούν. Ακολούθησε ομιλία του προέδρου της Εθνικής Τράπεζας, στην οποία τόνισε, μεταξύ άλλων :

«Η περιοχή σας ασφαλώς μπορεί να αναπτυχθεί πολύ περισσότερο, με τις προσπάθειες όλων μας. Σ’ αυτό, πιστεύω ότι μπορεί να συμβάλλουν η γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, το νέο λιμάνι της Ηγουμενίτσας (η πλησιέστερη πύλη προς την Ευρώπη), η Εγνατία Οδός, που ενώνει την Ευρώπη με την Μέση Ανατολή, αλλά και η Ιόνια Οδός που μελλοντικά θα συνδέσει την Πελοπόννησο με την Ήπειρο και την γειτονική Αλβανία. Σίγουρα, η ολοκλήρωση των υποδομών θα δημιουργήσει προϋποθέσεις πολύ ευκολότερης πρόσβασης στις τουριστικές περιοχές (Κέρκυρα και παράλια Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, ¶ρτας), καθώς και στους παραδοσιακούς οικισμούς και θέρετρα (Ζαγοροχώρια, Μέτσοβο και λοιπά).

»Το προϊόν που προσιδιάζει περισσότερο στις ανάγκες της περιοχής είναι το ανοιχτό επαγγελματικό πλάνο, όπως διαφαίνεται από την μέχρι σήμερα αποδοχή του, κυρίως από το πλήθος των επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών.

»Η Εθνική Τράπεζα, “Τράπεζα της ελληνικής οικογένειας”, έχει ως ειδικότερο στόχο της την καταναλωτική πίστη σε όλες της τις μορφές, κυρίως σε καταναλωτικά αλλά και προσωπικά δάνεια, ενώ εξακολουθεί να αναπτύσσει με συνέπεια την στεγαστική πίστη.

Ο κ. Αράπογλου υπογράμμισε το μεγάλο ενδιαφέρον της Εθνικής Τράπεζας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες, τονίζοντας ότι παράλληλα συνεχίζει, με αυξανόμενο ρυθμό, τη συνεργασία της με τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Πριν από τις συναντήσεις με τους επιχειρηματίες και επαγγελματίες ο Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας έδωσε συνέντευξη Τύπου και απάντησε σε όλες τις σχετικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Σημειώνεται ότι η Εθνική Τράπεζα χρηματοδοτεί στην Ήπειρο και την Κέρκυρα, περισσότερες από 2.000 επιχειρήσεις.