Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2004 14:29

Για το Ecofin της 5ης Ιουλίου ενημέρωσε ο Γ. Αλογοσκούφης

Την Επιτροπή Οικονομικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής ενημέρωσε σήμερα για το Ecofin της 5ης Ιουλίου ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης. Στο συμβούλιο του Εcofin της 5ης Ιουλίου εκδόθηκε σύσταση προς την Ελλάδα για τη διόρθωση του υπερβολικού της δημοσιονομικού ελλείμματος το 2003.

Ο κ. υπουργός διευκρίνισε ότι στο Συμβούλιο των Υπουργών Οικονομικών δεν έγινε ευρεία συζήτηση για το θέμα της Ελλάδας, καθώς είχε συμφωνηθεί το κείμενο της σύστασης. Σύμφωνα με το κείμενο, η χώρα μας θα πρέπει να κάνει προσπάθειες τόσο το υπόλοιπο του 2004, όσο και το 2005, προκειμένου να μειώσει το έλλειμμά της, κάνοντας προσαρμογή της τάξης του 1% του ΑΕΠ, συνολικά για τα δυο αυτά χρόνια.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει περιθώριο έως τις 5 Νοεμβρίου ώστε να ανακοινώσει πρωτοβουλίες στις οποίες θα προχωρήσει για τη μείωση του ελλείμματος.

Ο κ. Αλογοσκούφης πρόσθεσε ότι η ημερομηνία μέχρι την οποία θα πρέπει να ανακοινωθούν τα μέτρα, είναι εντός των σχεδιασμών της κυβέρνησης, δεδομένου ότι, ούτως ή άλλως, έως και τις αρχές Οκτωβρίου θα έχει υποβληθεί στη Βουλή το προσχέδιο του επόμενου προϋπολογισμού.