Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2004 15:43

Μειωμένα κατά 73% τα κέρδη της Citigroup

Μειωμένα κατά 73%, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι ετών, ήταν τα κέρδη του ομίλου Citigroup στο δεύτερο τρίμηνο, λόγω αυξημένων δικαστικών εξόδων, τα οποία έφθασαν στα 4,95 δισ. δολάρια.

Η Citigroup ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη της υποχώρησαν στα 1,14 δισ. δολάρια, ή 22 σεντς ανά μετοχή από 4,3 δισ. δολάρια ή 83 σεντς ανά μετοχή την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Τα έσοδα της Citigroup αυξήθηκαν κατά 15% φθάνοντας τα 22,3 δισ. δολάρια.

Το περασμένο Μάιο η Citigroup συμφώνησε να καταβάλει 2,65 δισ. δολάρια για την αποζημίωση επενδυτών στη WorldCom (σήμερα ΜCI Inc.). Επίσης σημαντικά ήταν τα έξοδα για τη διευθέτηση εκκρεμών αγωγών που αφορούσαν τo σκάνδαλο της Εnron.

Τα κέρδη του ομίλου Citigroup υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι ετών – 677 εκατ. δολάρια το τέταρτο τρίμηνο του 1998 λόγω εξόδων που σχετίζονταν με τη συγχώνευση της Citigroup με την Travelers Property Casualty Corp.

Όπως ανακοίνωσε η Citigroup, τα έξοδα αυξήθηκαν κατά 87%, ωστόσο αν εξαιρεθούν τα δικαστικά έξοδα, θα είχαν σημειώσει αύξηση 7%.

Χθες τη μετοχή της Citigroup στο ΝYSE έκλεισε στα 45,10 δολάρια ενώ φέτος έχει καταγράψει απώλειες της τάξης του 7%.