Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2014 11:36

LAMDA DEVELOPMENT Α.Ε. : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΟΣ/ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ/ ΕΝΤΥΠΟΥ

ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΑΙ Η ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΕΚΔΟΣΗ Ή ΔΙΑΝΟΜΗ ΕΝ ΟΛΩ Ή ΕΝ ΜΕΡΕΙ ΣΤΙΣ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ, ΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ, ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ, ΤΗ ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ, ΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ Ή/ΚΑΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ΣΤΗΣ ...

ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΑΙ Η ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΕΚΔΟΣΗ Ή ΔΙΑΝΟΜΗ ΕΝ ΟΛΩ Ή ΕΝ ΜΕΡΕΙ ΣΤΙΣ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ, ΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ, ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ, ΤΗ ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ, ΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ Ή/ΚΑΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ΣΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ‘Η/ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΝΕΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

 

                       

LAMDA DEVELOPMENT

ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ

 

Η LAMDA DEVELOPMENT ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ (εφεξής η "Εταιρεία") ανακοινώνει, σύμφωνα με τον Κανονισμό 809/2004 της Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και το ν. 3401/2005, όπως ισχύουν, ότι θέτει στη διάθεση του επενδυτικού κοινού και των μετόχων το Ενημερωτικό Δελτίο το περιεχόμενο του οποίου ενέκρινε στις 19.06.2014 η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για τη δημόσια προσφορά μετοχών της Εταιρείας, που θα εκδοθούν στο πλαίσιο της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου με καταβολή μετρητών με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων και θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στην κατηγορία Κύριας Αγοράς της Ελληνικά Χρηματιστήρια Συμμετοχών-Χρηματιστήριο Αθηνών Α.Ε. (εφεξής η «Ε.Χ.Α.Ε.»).

 

Ειδικότερα, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της 29.04.2014 (εφεξής η «Συνέλευση») αποφάσισε, μεταξύ άλλων, την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας με σκοπό την άντληση κεφαλαίων μέχρι του ποσού των €150.000.000 με καταβολή μετρητών και την έκδοση μέχρι 500.000.000 νέων κοινών, μετά ψήφου ονομαστικών μετοχών με ονομαστική αξία €0,30 έκαστη (οι «Νέες Μετοχές») και με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των υφιστάμενων μετόχων σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του κ.ν. 2190/1920 και του Καταστατικού της Εταιρείας (εφεξής η «ΑΜΚ»). Στη συνέχεια, κατ’ εξουσιοδότηση της Συνέλευσης, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας στη συνεδρίαση της 18.06.2014 αποφάσισε να ορίσει την τιμή διάθεσης της ΑΜΚ σε €4,25 (εφεξής η «Τιμή Διάθεσης»), η οποία, σύμφωνα με απόφαση της Συνέλευσης, δύναται να είναι ανώτερη της χρηματιστηριακής τιμής των υφισταμένων κοινών ονομαστικών μετοχών της Εταιρείας κατά το χρόνο αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης. Με βάση την Τιμή Διάθεσης, το ονομαστικό ποσό της ΑΜΚ θα ισούται με ποσό €10.588.235,10  και θα συγκεντρωθεί με την έκδοση 35.294.117 νέων κοινών, μετά ψήφου, ονομαστικών μετοχών με ονομαστική αξία €0,30 εκάστη. Η διαφορά μεταξύ του ως άνω ονομαστικού ποσού της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου και των συνολικών εσόδων της ΑΜΚ θα πιστωθεί στο λογαριασμό «Διαφορά από την έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο». Αντιστοίχως, οι έχοντες δικαίωμα προτίμησης στην ΑΜΚ, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στις αποφάσεις της Συνέλευσης, θα δικαιούνται να αποκτήσουν Νέες Μετοχές με αναλογία 0,794691552779231 Νέες Μετοχές για κάθε 1 παλαιά μετοχή. Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της 18.06.2014 αποφάσισε ότι σε περίπτωση που μετά την άσκηση ή απόσβεση των δικαιωμάτων προτίμησης εξακολουθούν να υπάρχουν αδιάθετες Νέες Μετοχές, να παρέχεται μόνο στους κατόχους υφιστάμενων μετοχών της Εταιρείας, οι οποίοι θα είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Μετόχων της Ε.Χ.Α.Ε. τη δεύτερη εργάσιμη ημέρα που έπεται της ημερομηνίας αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης, όπως αυτή θα καθορισθεί και θα ανακοινωθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο, καθώς και στους αποκτήσαντες δικαιώματα προτίμησης κατά την περίοδο διαπραγμάτευσής τους στην Ε.Χ.Α.Ε., δικαίωμα προεγγραφής («Δικαίωμα Προεγγραφής») για την απόκτηση στην τιμή διάθεσης, ήτοι €4,25 ανά μετοχή, αριθμού αδιαθέτων μετοχών που δεν θα ξεπερνά το 100% του αριθμού των νέων μετοχών πουπροκύπτουν από την άσκηση των δικαιωμάτων προτίμησης που κατείχαν κατά την ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος ή που αγοράζουν κατά την διαπραγμάτευση των δικαιωμάτων προτίμησης στην Ε.Χ.Α.Ε., εκ των εν λόγω αδιάθετων μετοχών στην Τιμή Διάθεσης, εφόσον τα εν λόγω πρόσωπα έχουν ασκήσει πλήρως τα δικαιώματα προτίμησής τους.

 

Εφόσον μετά την εμπρόθεσμη άσκηση ή απόσβεση των δικαιωμάτων προτίμησης και των Δικαιωμάτων Προεγγραφής, εξακολουθούν να υπάρχουν αδιάθετες μετοχές, η Εταιρεία έχει αναθέσει στους Κυρίους Αναδόχους Τράπεζα Εurobank Ergasias Α.Ε. και NBG Securities Α.Ε.Π.Ε.Υ. και στους Αναδόχους Alpha Bank και Axia Ventures Group Ltd (εφεξής οι «Ανάδοχοι») να διαθέσουν μέσω Ιδιωτικής Τοποθέτησης τυχόν αδιάθετες νέες μετοχές.

Προϋποθέσεις συμμετοχής στην Ιδιωτική Τοποθέτηση είναι οι ακόλουθες: όσον αφορά τους ειδικούς επενδυτές όπως αυτοί ορίζονται στο Ν.3401/2005 άρθρο 2, παράγραφο 1 (στ) δεν υφίσταται όριο ελάχιστης συμμετοχής σύμφωνα με το άρθρο 3 παρ. 2 του ίδιου νόμου, όσον αφορά τους λοιπούς μη ειδικούς επενδυτές είναι κατ’ ελάχιστον €100.000 σύμφωνα με το άρθρο 3 παρ. 2 περ. γ’ του Ν.3401/2005.

Μετά την ολοκλήρωση της ΑΜΚ, το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας θα ανέρχεται συνολικά σε €23.911.939,20 και θα διαιρείται σε 79.706.464 κοινές, άυλες, ονομαστικές, μετά ψήφου μετοχές, ονομαστικής αξίας €0,30 η κάθε μία. Τα συνολικά έσοδα της ΑΜΚ θα ανέλθουν σε €149.999.997,25.

 

Το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα της ΑΜΚ είναι το ακόλουθο:

 

Γεγονός

Ημερομηνία

Έγκριση   Ενημερωτικού Δελτίου από το Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

19.06.2014

Έγκριση   από την Ε.Χ.Α.Ε. της εισαγωγής προς διαπραγμάτευση των δικαιωμάτων   προτίμησης*

19.06.2014

Δημοσίευση   στο Η.Δ.Τ. της Ε.Χ.Α.Ε. της ανακοίνωσης για την ημερομηνία αποκοπής και την   περίοδο άσκησης και διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων προτίμησης

19.06.2014

Δημοσίευση   της ανακοίνωσης για τη διάθεση του Ενημερωτικού Δελτίου στον τύπο

20.06.2014

Δημοσίευση   του εγκεκριμένου Ενημερωτικού Δελτίου (ανάρτηση στην ιστοσελίδα της   Εταιρείας, της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, της Ε.Χ.Α.Ε., των Συμβούλων και   Κύριων Αναδόχων, καθώς και των Αναδόχων)

20.06.2014

Τελευταία   ημέρα διαπραγμάτευσης της μετοχής της Εταιρείας με το δικαίωμα προτίμησης

20.06.2014

Αποκοπή   δικαιώματος προτίμησης – Προσαρμογή τιμής

23.06.2014

Ημερομηνία   προσδιορισμού των δικαιούχων στην ΑΜΚ – record date

25.06.2014

Πίστωση   από την Ε.Χ.Α.Ε. των δικαιωμάτων προτίμησης στους λογαριασμούς δικαιούχων στο   Σ.Α.Τ.

26.06.2014

Έναρξη   διαπραγμάτευσης και άσκησης των δικαιωμάτων προτίμησης και Δικαιώματος Προεγγραφής

27.06.2014

Λήξη διαπραγμάτευσης δικαιωμάτων   προτίμησης

07.07.2014

Λήξη   περιόδου άσκησης δικαιωμάτων προτίμησης και των Δικαιωμάτων Προεγγραφής

11.07.2014

Δημοσίευση   ανακοίνωσης για το ποσοστό κάλυψης της ΑΜΚ που προήλθε από την άσκηση των   δικαιωμάτων και για την ύπαρξη τυχόν αδιάθετων μετοχών στο ΗΔΤ, στην   ιστοσελίδα της Ε.Χ.Α.Ε. και στην ιστοσελίδα της Εταιρείας

14.07.2014

Έγκριση   εισαγωγής προς διαπραγμάτευση των Νέων Μετοχών από την Ε.Χ.Α.Ε.*

17.07.2014

Δημοσίευση   της ανακοίνωσης στο Η.Δ.Τ. της Ε.Χ.Α.Ε. για την ημερομηνία έναρξης   διαπραγμάτευσης των Νέων Μετοχών

17.07.2014

Έναρξη   διαπραγμάτευσης των Νέων Μετοχών

21.07.2014

* Τελεί υπό την αίρεση της σύγκλησης του Δ.Σ. / της Επιτροπής Λειτουργίας Αγορών της Ε.Χ.Α.Ε. κατά τις ανωτέρω ημερομηνίες.

 

Σημειώνεται ότι το παραπάνω χρονοδιάγραμμα εξαρτάται από αστάθμητους παράγοντες και ενδέχεται να μεταβληθεί. Για τη διαδικασία της ΑΜΚ και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής της, θα υπάρξει ενημέρωση του επενδυτικού κοινού με σχετικές ανακοινώσεις και δημοσιοποιήσεις στο Ημερήσιο Δελτίο Τιμών, όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία.

 

Οι Νέες Μετοχές θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στην Κύρια Αγορά της Ε.Χ.Α.Ε. Για την εισαγωγή και την έναρξη διαπραγμάτευσης των Νέων Μετοχών απαιτείται η προηγούμενη έγκριση της Ε.Χ.Α.Ε.

 

Το Ενημερωτικό Δελτίο για την ΑΜΚ της Εταιρείας, όπως εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στις 19.06.2014, είναι διαθέσιμο από τις 20.06.2014 σε ηλεκτρονική μορφή: α) στο δικτυακό τόπο της Εταιρείας www.lamda-development.net, στους δικτυακούς τόπους της Ε.Χ.Α.Ε. www.helex.gr και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς www.hcmc.gr, καθώς και στην ηλεκτρονική διεύθυνση των Συμβούλων Έκδοσης και Κυρίων Αναδόχων της ΤΡΑΠΕΖΑΣ EUROBANK ERGASIAS Α.Ε. www.eurobank.gr και της NBG SECURITIES Α.Ε.Π.Ε.Υ. www.nbgsecurities.com. και β) σε έντυπη μορφή, δωρεάν, εφ’ όσον ζητηθεί, στα γραφεία της Εταιρείας, Λεωφόρος Κηφισίας 37Α, 151 23 Μαρούσι, τηλ. 210 74 50 600, στα γραφεία των Συμβούλων Έκδοσης και Κυρίων Αναδόχων (Τράπεζα Eurobank Ergasias, Φιλελλήνων 10, 10557 Αθήνα, NBG SECURITIES, Μιχαλακοπούλου 91, 115 28 Αθήνα).

Για περισσότερες πληροφορίες οι κ.κ. μέτοχοι μπορούν να απευθύνονται κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στα γραφεία της Εταιρείας, Λεωφόρο Κηφισίας 37Α, 151 23 Μαρούσι, (κ.κ. Αλέξανδρος Κοκκίδης, Διευθυντής Χρηματοοικονομικών, Επενδυτικών Σχέσεων & Διαχείρισης Επιχειρηματικών Κινδύνων και Βασίλειος Μπαλούμης, Οικονομικός Διευθυντής, τηλ 210 74 50 600).

 

Ηνωμένες Πολιτείες 

Η παρούσα ανακοίνωση δεν αποτελεί προσφορά κινητών αξιών για πώληση στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι κινητές αξίες στις οποίες αναφέρεται η παρούσα ανακοίνωση δεν έχουν καταχωρηθεί σύμφωνα με τη νομοθετική πράξη του 1933 περί κινητών αξιών των ΗΠΑ (U.S. Securities Act), και δεν επιτρέπεται να προσφερθούν ή να πωληθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες ή σε πρόσωπα στις ΗΠΑ, ή για λογαριασμό αυτών ή προς όφελός τους, ελλείψει καταχώρισης ή εξαίρεσης από τις εν λόγω απαιτήσεις καταχώρησης. Δεν θα πραγματοποιηθεί δημόσια προσφορά των κινητών αξιών στις Ηνωμένες Πολιτείες. 

 

Ευρωπαϊκός Οικονομικός Χώρος 

Δεν πραγματοποιείται προσφορά ή πρόσκληση για την απόκτηση κινητών αξιών της Εταιρείας με την παρούσα ανακοίνωση ή σε σχέση με αυτή. 

 

Ηνωμένο Βασίλειο 

Η παρούσα ανακοίνωση διανέμεται και απευθύνεται αποκλειστικά σε πρόσωπα, τα οποία: (i) βρίσκονται εκτός Ηνωμένου Βασιλείου ή (ii) κατέχουν επαγγελματική εμπειρία σε θέματα που άπτονται των επενδύσεων και τα οποία εμπίπτουν στην έννοια του άρθρου 19 παράγραφος 5 της νομοθετικής πράξης του 2000 για τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και αγορές (Κανονισμός περί Χρηματοοικονομικής Προώθησης, Financial Promotion Order 2005), ή (iii) είναι οντότητες υψηλής καθαρής αξίας και άλλα πρόσωπα στα οποία είναι άλλως νόμιμο να απευθύνεται το παρόν, που εμπίπτουν στο άρθρο 49 παράγραφος 2 στοιχείο α) έως δ) του Κανονισμού περί Χρηματοοικονομικής Προώθησης (εφεξής, όλων των παραπάνω προσώπων αναφερόμενων από κοινού ως «τα σχετικά πρόσωπα). Τυχόν πρόσκληση, προσφορά ή συμφωνία εγγραφής, αγοράς ή απόκτησης με άλλο τρόπο των κινητών αξιών θα αφορούν μόνο στα σχετικά πρόσωπα. Πρόσωπα που δεν περιλαμβάνονται στα σχετικά πρόσωπα δεν πρέπει να προβαίνουν σε ενέργειες που περιγράφονται στην παρούσα ανακοίνωση ή να βασίζονται σε αυτό.

 

Ελλάδα 

Η παρούσα ανακοίνωση δεν συνιστά πληροφοριακό δελτίο ούτε διαφήμιση για προσφορά κινητών αξιών στην Ελλάδα και δεν αποτελεί προσφορά ή πρόσκληση για την υποβολή προσφορών ή πρόσκληση για αγορά ή επένδυση σε κινητές αξίες στην Ελλάδα. 

 

Δηλώσεις που αφορούν μελλοντικές εξελίξεις 

Η παρούσα ανακοίνωση περιλαμβάνει ορισμένες δηλώσεις που αφορούν μελλοντικές εξελίξεις. Οι εν λόγω δηλώσεις εμπεριέχουν κινδύνους και αβεβαιότητα που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα και βασίζονται σε συγκεκριμένες βασικές παραδοχές. Εξαιτίας πολλών παραμέτρων, τα πραγματικά αποτελέσματα μπορεί να διαφέρουν ουσιωδώς από αυτά που προβάλλονται ή εννοούνται στις δηλώσεις που αφορούν μελλοντικές εξελίξεις. Λόγω της αβεβαιότητας και των κινδύνων που εμπεριέχουν, συνιστάται στους αναγνώστες να μην εναποθέσουν αδικαιολόγητη βαρύτητα στις εν λόγω δηλώσεις, οι οποίες ισχύουν μόνο κατά την ημερομηνία της παρούσας ανακοίνωσης. Η Εταιρεία αποποιείται κάθε υποχρέωσης να επικαιροποιεί τις δηλώσεις που αφορούν μελλοντικές εξελίξεις και περιέχονται στο παρόν, εκτός εάν απαιτείται βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας. 

 

Μαρούσι, 20.06.2014