Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2004 09:15

Virgin Mobile : Χαμηλότερη η άντληση κεφαλαίων

ΠΟΣΟΝ περίπου 125 εκατ. λιρών Αγγλίας (231,5 εκατ. δολ.) θα αντλήσει η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, Virgin Mobile Holdings U.K. Plc, που ελέγχεται από τον δισεκατομμυριούχο Richard Branson, μετά τον περιορισμό της πώλησης μετοχών, προκειμένου να προσελκύσει περισσότερους επενδυτές.

Η Virgin Mobile, η οποία ανακοίνωσε ότι πουλά 62,5 εκατ. μετοχές, όρισε την τιμή της μετοχής στις 200 πένες η μία, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές. Η Virgin Group Ltd., η οποία προσέφερε τις μετοχές το μέγιστο προς 285 πένες η μία, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα πουλήσει μερίδιο 25% της εταιρείας, αντί του προγραμματισμένου 37%.

Η δημόσια εγγραφή είναι η πρώτη που πραγματοποιεί ο Branson στο Λονδίνο μετά από 18 χρόνια, καθώς ο ίδιος σχεδιάζει να δημιουργήσει μία αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους στις ΗΠΑ το επόμενο έτος. Ο Branson, 54 ετών, περιόρισε τον αριθμό πώλησης μετοχών, μετά την κριτική που άσκησαν οι επενδυτές, ότι η τιμή της μετοχής είναι υψηλή.

Η πώληση μετοχών ανεβάζει τη χρηματιστηριακή αξία της Virgin Mobile στα περίπου 500 εκατ. λίρες, πολύ χαμηλότερα από της προβλέψεις της διοίκησης της εταιρείας για χρηματιστηριακή αξία ύψους 713 εκατ. λιρών. Η εταιρεία, προσπάθησε να πουλήσει τις μετοχές της σε τιμή από 235 έως 285 πένες τη μία. Τη Δευτέρα μείωσε την τιμή στις 200 έως 220 πένες. Ο εκπρόσωπος της εταιρείας, Steven Day, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.

Σύμβουλοι της πώλησης είναι η J.P. Morgan Chase & Co. και η Morgan Stanley.