Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2004 09:47

Ericsson AB : Κέρδη για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο

ΚΕΡΔΗ για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο, εμφάνισε η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής ασύρματων τηλεπικοινωνιακών δικτύων στον κόσμο, Ericsson AB, μετά από τη μείωση του προσωπικού της, σε συνδυασμό με τις υψηλότερες πωλήσεις που είχε να εμφανίσει από το 2000, καθώς οι καταναλωτές άρχισαν και πάλι να κάνουν αγορές.

Το δεύτερο τρίμηνο, τα καθαρά κέρδη της εταιρείας, διαμορφώθηκαν στα 5,3 δισ. κορώνες (709 εκατ. δολ.) ή 0,33 κορώνες ανά μετοχή, έναντι καθαρής ζημίας 2,73 δισ. κορώνες ή 0,17 κορώνες ανά μετοχή, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση.

Οικονομικοί αναλυτές της SME Direkt εκτιμούσαν ότι τα κέρδη της θα ανέλθουν σε 3,75 δισ. κορώνες. Οι πωλήσεις της εταιρείας, κατά την εξεταζόμενη χρονική περίοδο, αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 18%, φθάνοντας στα 32,6 δισ. κορώνες, έναντι 27,6 δισ. κορώνες.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων έγινε πριν από την έναρξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου. Οι μετοχές της Ericsson έχουν σημειώσει αύξηση της τάξης του 53% φέτος και είχαν την καλύτερη επίδοση μεταξύ των μετοχών των εταιρειών που απαρτίζουν τον δείκτη OMX, ενώ έχουν σχεδόν τριπλασιαστεί από τη στιγμή που επικεφαλής της ανέλαβε ο Carl-Henric Svanberg.