Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2004 10:56

Inform Λύκος : 10 χρόνια στο Χρηματιστήριο Αθηνών

ΔΕΚΑ χρόνια παρουσίας στο Χρηματιστήριο Αθηνών, συμπληρώνει στις 25 Ιουλίου η Inform Λύκος και όπως ανακοινώθηκε από την διοίκησή της, η περίοδος αυτή είναι και η σημαντικότερη στην μακρόχρονη ιστορία της εταιρείας που ξεκινά το 1897, καθώς τα κεφάλαια που αντλήθηκαν συνέβαλλαν στην ουσιαστική ανάπτυξη της Inform Λύκος και στην επέκτασή της στο εξωτερικό.

Η Inform Λύκος εισήχθη στο Χρηματιστήριο Αθηνών στις 25 Ιουλίου 1994 με την έναρξη διαπραγμάτευσης των μετοχών της στην Κύρια Αγορά. Λίγο πριν είχε μετονομαστεί από ΤΥΠΟΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΗ Π. ΛΥΚΟΣ Α.Ε. σε INFORM Π. ΛΥΚΟΣ Α.Ε. με ταυτόχρονη διεύρυνση του σκοπού της, σε «Βιομηχανία Παραγωγής, Επεξεργασίας και Ανάπτυξης Συστημάτων Έντυπης Πληροφορικής».

Η είσοδος στο Χρηματιστήριο - όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση - και η αλλαγή της ονομασίας της εταιρείας δήλωνε ακριβώς την επιθυμία της Διοίκησης και των Μετόχων να εισέλθει δυναμικά η Inform Λύκος στην νέα εποχή της Πληροφορίας.

Πραγματικά ύστερα από 10 χρόνια, η Inform Λύκος έχει μετατραπεί από μια μεγάλη εκτυπωτική μονάδα σε έναν Όμιλο Εταιρειών, παρέχοντας ένα ευρύ φάσμα προϊόντων και υπηρεσιών στο χώρο του Information Management. Συνολικά την περίοδο αυτή η εταιρεία άντλησε από το Χρηματιστήριο 30,6 εκατομμύρια ευρώ με τρεις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου: το 1994, το 1997 και το 1999.

Στη δεκαετία 1994-2004 επενδύθηκαν συνολικά 56,3 εκατομμύρια ευρώ από την μητρική εταιρεία. Σε επίπεδο Ομίλου οι καθαρές επενδύσεις ξεπέρασαν τα 77 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία τα 57 εκατομμύρια ευρώ αφορούν επενδύσεις σε κτίρια, μηχανήματα και τεχνολογικό εξοπλισμό.