Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2004 09:26

Babcock & Brown LP: Στο Χρηματιστήριο της Αυστραλίας

ΤΟ ΠΟΣΟΝ των 550 εκατ. δολ. Αυστραλίας - (391 εκατ. δολ. ΗΠΑ)- σκοπεύει να αντλήσει από τη δημόσια εγγραφή της και τη μεταφορά των δραστηριοτήτων της, στο Σύδνεϋ από το Σαν Φρανσίσκο, η Babcock & Brown LP, η οποία θα καταστεί η δεύτερη σε μέγεθος επενδυτική τράπεζα, μετά την Macquarie Bank Ltd. στη χώρα.

«Όλα τα στελέχη της συμφώνησαν ότι η εισαγωγή των μετοχών της τράπεζας στο Χρηματιστήριο της Αυστραλίας αποτελεί την πιο λογική και την πιο σωστή κίνηση, καθώς ο όμιλος επιδιώκει να επεκτείνει την κεφαλαιουχική του βάση», δήλωσε ο Jim Badcock, επικεφαλής της τράπεζας.

Η Babcock & Brown στοχεύει στην αγορά της Αυστραλίας, την ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά επενδυτικής τραπεζικής της Ασίας. Οι αμοιβές από τις πωλήσεις μετοχών και των συμβουλευτικών υπηρεσιών στην Αυστραλία και τη Ν. Ζηλανδία, αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 49%, φθάνοντας το 1,21 δισ. δολ. ΗΠΑ το 2003, σύμφωνα με τα στοιχεία της Freeman & Co.

Αυστραλία και Ν. Ζηλανδία απέφεραν το 19% του συνόλου των εν λόγω σε όλες τις χώρες της Ασίας, από τις αγοραπωλησίες μετοχών και την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών.

«Η Babcock δραστηριοποιείται με επιτυχία στην αγορά της Αυστραλίας», ανέφερε ο Robert Patterson, ο οποίος διαχειρίζεται 129 εκατ. δολ. Αυστραλίας σε μετοχές της Macquarie Bank με την Argo Investments Ltd., συμπληρώνοντας : «Σίγουρα θα παρακολουθήσουμε τη δημόσια εγγραφή της».

Η Babcock & Brown, η οποία ανήκει σε ποσοστό 20% στην HVB Group που εδρεύει στο Μόναχο, απασχολεί 430 ανθρώπους και 19 γραφεία στη Βόρειο Αμερική, στην Ευρώπη, την Αφρική, την Ασία και την Αυστραλία.

Η τράπεζα δραστηριοποιείται μεταξύ άλλων στην αγορά του real estate και του leasing. Ιδρύθηκε το 1977 και μετά την πώληση των μετοχών της η χρηματιστηριακή της αξία θα ανέλθει σε περίπου 1,5 δισ. δολ. Αυστραλίας, τα οποία θα διαχειριστεί η UBS AG, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην εταιρεία.