Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2004 10:32

Telenor SA : 16% μείωση των κερδών το β' τρίμηνο

ΜΕΙΩΣΗ της τάξης του 16%, σημείωσαν το δεύτερο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της κρατικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών της Νορβηγίας, Telenor ASA.

Τα καθαρά της κέρδη υποχώρησαν στο 1,41 δισ. κορώνες (203 εκατ. δολ.) ή 0,8 κορώνες ανά μετοχή, από 1,68 δισ. κορώνες ή 0,95 κορώνες ανά μετοχή που είχε εμφανίσει πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, προς το Χρηματιστήριο του Οσλο. Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούσαν ότι αυτά θα ανέλθουν σε 1,37 δισ. κορώνες. Αύξηση της τάξης του 18%, σημείωσαν οι πωλήσεις της εταιρείας.

Η Telenor αναπτύσσεται με ταχύτερους ρυθμούς από ό,τι οι ανταγωνίστριές τους, TDC A/S και TeliaSonera AB, καθώς αύξησε τα περιουσιακά στοιχεία που έχει εκτός χώρας, σε Ουγγαρία και Μαλαισία. Η εταιρεία επεκτείνει τις δραστηριότητές της σε χώρες όπως το Πακιστάν, καθώς ο ανταγωνισμός στη Νορβηγία επηρεάζει τις τιμές και αφήνει ελάχιστο χώρο για ανάπτυξη.

Τα έσοδά της, αυξήθηκαν στα 15,6 δισ. κορώνες, αποτέλεσμα της απόκτησης του 46,5% της Sonofon A/S της Δανίας. Τα λειτουργικά της κέρδη αυξήθηκαν στα 2,74 δισ. κορώνες από 1,6 δισ. κορώνες που ήταν πέρυσι.

Οι μετοχές της εταιρείας έχουν κερδίσει συνολικά φέτος 6,9%, και υποχώρησαν κατά 0,6 κορώνες, ποσοστό 1,3%, φθάνοντας στις 46,5 κορώνες η μία χθες. Οι μετοχές της TeliaSonera, έχουν χάσει φέτος συνολικά ποσοστό της τάξης του 16%, τη στιγμή που οι μετοχές της TDC A/S σημείωσαν απώλειες 6,7%.

Τα στοιχεία ανακοινώθηκαν πριν από την έναρξη της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο της χώρας.