Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2004 16:19

ΕΕΑ: Εμπαιγμός η αύξηση των ναύλων κατά 3,5%

Διαφωνούν με την αύξηση του 3,5% στο ναυλολόγιο οι Ελληνες εφοπλιστές επιβατηγών πλοίων.

Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου το διοικητικό συμβούλιο της Ενωσης Εφοπλιστών Ακτοπλοΐας (ΕΕΑ) χαρακτήρισε ως ανακόλουθη την κυβέρνηση, αφού, όπως τόνισε ο πρόεδρος της, Στέλιος Σαρρής, δεν έχει κάνει ακόμα πράξη τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, ενώ την ίδια ώρα συνεχίζει τον κρατικό παρεμβατισμό.

Τέλος, επισήμανε ότι τα μέλη της ΕΕΑ εμμένουν στην πάγια θέση τους ότι οι ενέργειες της Πολιτείας αντιβαίνουν στον ευρωπαϊκό κανονισμό 3577/92 και τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, και θεωρούν την υπουργική απόφαση για αύξηση των ναύλων κατά 3,5% ότι αποτελεί εμπαιγμό, ενώ δέσμευε τους ακτοπλόους να διαμορφώνουν τους ναύλους τους ανάλογα με το λειτουργικό κόστος των πλοίων τους.

Από την άλλη, η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΕΣΑΕΑ) ζητάει να μην καταργηθεί η έκπτωση στα εισιτήρια των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών για τα άτομα με αναπηρία.

Η ΕΣΑΕΑ χαρακτηρίζει άδικο να απαιτούν οι ναυτιλιακές εταιρείες να λαμβάνουν ολόκληρο το αντίτιμο του εισιτηρίου από τα άτομα με αναπηρία, χωρίς να έχουν οι ίδιες φροντίσει να εξασφαλίσουν την προσβασιμότητα των πλοίων τους.