Ανάπτυξη συνέχισε να παρουσιάζει ο τομέας της μεταποίησης στην Ελλάδα τον Μάιο, με τον Δείκτη Υπευθύνων Προμηθειών (PMI) να διαμορφώνεται στις 51 μονάδες από 51,1 μονάδες τον Απρίλιο, υποδεικνύοντας περαιτέρω βελτίωση των συνολικών επιχειρησιακών συνθηκών στη μεταποίηση.
Ανάπτυξη συνέχισε να παρουσιάζει ο τομέας της μεταποίησης στην Ελλάδα τον Μάιο, με τον εποχικά προσαρμοσμένο Δείκτη Υπευθύνων Προμηθειών (PMI) να διαμορφώνεται στις 51 μονάδες από 51,1 μονάδες τον Απρίλιο, υποδεικνύοντας περαιτέρω βελτίωση των συνολικών επιχειρησιακών συνθηκών στη μεταποίηση.
Σύμφωνα με τη μηνιαία έρευνα της Markit, τα επίπεδα παραγωγής στα εργοστάσια των Ελλήνων κατασκευαστών αυξήθηκαν και πάλι τον Μάιο, με ρυθμό ο οποίος ήταν ελαφρώς βραδύτερος από τον Απρίλιο, αλλά παρέμεινε εντούτοις έντονος. Αύξηση σημείωσε η παραγωγή τόσο των καταναλωτικών αγαθών όσο και των ενδιάμεσων αγαθών, παρότι η παραγωγή των επενδυτικών αγαθών μειώθηκε περαιτέρω κατά τη διάρκεια του μήνα.
Ακόμα μία έντονη αύξηση στα επίπεδα των νέων παραγγελιών, τις οποίες έλαβαν οι κατασκευαστές, συνέτειναν στη γενική αύξηση της παραγωγής στα εργοστάσια του τομέα.
Τα στοιχεία του Μαΐου υπέδειξαν οριακή αύξηση των επιπέδων απασχόλησης στα εργοστάσια των κατασκευαστών, σηματοδοτώντας την πρώτη καθαρή αύξηση του αριθμού των εργαζομένων σε δύο συνεχόμενους μήνες από το τέλος του 2007. Ωστόσο, ο ρυθμός δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας ήταν βραδύτερος από τον Απρίλιο.
Επίσης, τα στοιχεία Μαΐου υπέδειξαν μέτρια αύξηση των μέσων τιμών αγορών που κατέβαλαν οι κατασκευαστές, η οποία αποτελεί την πρώτη αύξηση που καταγράφεται στο κόστος σε διάστημα τεσσάρων μηνών.