Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 26 Μαΐου 2014 10:44

Ανοδικά οι ευρωαγορές - Κλειστό το χρηματιστήριο του Λονδίνου

Ανοδικά ξεκίνησαν οι ευρωαγορές την πρώτη συνεδρίαση μετά τις ευρωεκλογές, δείχνοντας ικανοποίηση από τα αποτελέσματα της κάλπης. Η προσοχή είναι στραμμένη σήμερα και στην ομιλία του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.

Ανοδικά ξεκίνησαν οι ευρωαγορές την πρώτη συνεδρίαση μετά τις ευρωεκλογές, δείχνοντας ικανοποίηση από τα αποτελέσματα της κάλπης. Η προσοχή είναι στραμμένη σήμερα και στην ομιλία του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μάριο Ντράγκι.

Στις 10:31, ο γερμανικός DAX κερδίζει 1,05% στις 9.870 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει άνοδο 0,53% στις 4.516 μονάδες. Η αγορά του Λονδίνου σήμερα είναι κλειστή λόγω της εορτής της "Ημέρας Μνήμης" (Memorial Day).

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 καταγράφει κέρδη 0,3% στις 342,73 μονάδες. Αξιοσημείωτα είναι και τα κέρδη 2,3% που καταγράφει το χρηματιστήριο του Μιλάνου, με τον FTSEMIB να διαμορφώνεται στις 21.227 μονάδες.

Στο ταμπλό, η Atos ενισχύεται κατά 2,8%, μετά την κατάθεση προσφοράς για την εξαγορά της Bull, με premium 22% σε σχέση με την τιμή της 23ης Μαΐου. Σε περίπτωση που ευοδωθεί το deal, η κερδοφορία της Atos θα αυξηθεί κατά 10%, ενώ η μείωση του κόστους θα φτάσει τα 80 εκατ. ευρώ για τους επόμενους 24 μήνες.

Η Commerzbank κερδίζει 1,8%, μετά τα δημοσιεύματα που θέλουν το γερμανικό δημόσιο να διακρατά έως το 2016 το μερίδιο του 17% που κατέχει στην τράπεζα.

Τέλος, τα βλέμματα σήμερα είναι στραμμένα στο συνέδριο της ΕΚΤ στη Λισαβόνα με το Μάριο Ντράγκι να είναι κεντρικός ομιλητής. Δεν αποκλείεται, σύμφωνα με τους αναλυτές, ο κ. Ντράγκι να δώσει το στίγμα των προθέσεων της ΕΚΤ για τη νομισματική της πολιτική.