Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 09 Αυγούστου 2004 13:49

Parmalat : Mήνυση κατά της Deutsche Bank

ΜΗΝΥΣΗ κατά της Deutsche Bank AG για αποζημίωση ύψους 17 εκατ. ευρώ (21 εκατ. δολ.) κατέθεσε η Parmalat Finanziaria SpA, για ζημίες που προκάλεσε στη βιομηχανία τροφίμων πριν από την κατάρρευσή της τον Δεκέμβριο, τη μεγαλύτερη πτώχευση επιχείρησης, που κηρύχθηκε ποτέ στην Ιταλία.

Η Parmalat προσπαθεί να περιορίσει μέρος των υποχρεώσεών της προς την Deutsche Bank στο πλαίσιο της δοσοληψίας που είχε μαζί της τον Δεκέμβριο του 2003, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, η οποία διανεμήθηκε στο ιταλικό χρηματιστήριο.

Η μήνυση κατετέθη σήμερα στην Πάρμα της Ιταλίας και αποτελεί την τρίτη νόμιμη κίνηση του επικεφαλής της εταιρείας Enrico Bondi, 69 ετών, κατά των πρώην δανειστών της Parmalat από τα τέλη του Ιουλίου. Ο ίδιος έχει υποσχεθεί ότι θα επιστρέψει χρήματα στους κατόχους ομολόγων και μετοχών της εταιρείας με νόμιμο τρόπο.

«Ο Bondi θα κυνηγήσει όλες τις μεγάλες τράπεζες του κόσμου, προκειμένου να φέρει κεφάλαια στην εταιρεία», ανέφερε ο Alessandro Avanzi, ο οποίος διαχειρίζεται 332 εκατ. δολ. σε μετοχές με την Banca Valsabbina.

Σημειώνεται ότι, ο εκπρόσωπος της Deutsche Bank, Εlaine Bartleet δεν σχολίασε αμέσως το θέμα.

Η Deutsche Bank τον Σεπτέμβριο και τρεις μήνες πριν από την κήρυξη πτώχευσης της εταιρείας, εισέπραξε από την πώληση ομολόγων της Parmalat 350 εκατ. ευρώ.