Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 10 Αυγούστου 2004 09:57

RWE AG : Υπερδιπλάσια κέρδη το β' τρίμηνο

ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΑ κέρδη το δεύτερο τρίμηνο της χρήσης, εμφάνισε η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία κοινής ωφελείας της Ευρώπης, η γερμανική RWE AG, μετά την πώληση μεριδίων της στην Πορτογαλία και την Ελβετία, αλλά και την αύξηση των τιμών ενεργείας εντός και εκτός χώρας.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας αυξήθηκαν στα 432 εκατ. ευρώ (530 εκατ. δολ.) ή 77 σεντς ανά μετοχή έναντι 184 εκατ. ευρώ ή 32 σεντς ανά μετοχή που ήταν πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση. Τα αποτελέσματα της RWE, διαμορφώθηκαν υψηλότερα από τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών, οι οποίοι εκτιμούσαν ότι αυτά θα ανέλθουν σε 414 εκατ. ευρώ. Τα στοιχεία για το δεύτερο τρίμηνο υπολογίστηκαν από το Bloomberg News.

Ο επικεφαλής της, Harry Roels, 56 ετών, πούλησε μερίδια στη Motor- Columbus AG, την ιδιοκτήτρια της μεγαλύτερης εταιρείας κοινής ωφελείας της Ελβετίας και την Turbogas, εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής ενεργείας της Πορτογαλίας.

Η διοίκησή της, επανέλαβε την πρόβλεψη για τα αποτελέσματα στο σύνολο του έτους, μετά την αύξηση των τιμών ενεργείας στη χονδρική, στη Γερμανία και τη Βρετανία, περισσότερο από 10% το τρίμηνο που έληξε τον Ιούνιο. Τα καθαρά της κέρδη εκτιμάται να σημειώσουν άνοδο σε ποσοστό της τάξης του 15%.

Οι μετοχές της εταιρείας έχουν κερδίσει συνολικά φέτος 30%, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα διετίας, έναντι αύξησης 12% του δείκτη Bloomberg Europe Electric Index την ίδια χρονική περίοδο.