Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 11 Αυγούστου 2004 16:07

Για «δημοσιονομικό εκτροχιασμό» τους τελευταίους μήνες κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ

Αμεση ήταν η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ στις δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για την πορεία της Οικονομίας στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2004.

Στην ανακοίνωση του ΚΤΕ Οικονομίας και Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ τίθενται το ερώτημα: γιατί τα έσοδα στο πεντάμηνο της δικής τους διακυβέρνησης έπεσαν στο 1,2% όταν μέχρι τις εκλογές του Μάρτη έτρεχαν με 11% περίπου, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Επισημαίνεται επίσης, ότι ο κ. Αλογοσκούφης δεν απάντησε γιατί οι δαπάνες αυξάνονται με τριπλάσιο ρυθμό στην ίδια περίοδο από ό,τι είχαν προϋπολογιστεί.

«Την ίδια απάντηση -αναφέρει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ- δίνει και στη χθεσινή έκθεση του οίκου πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard and Poor’s, η οποία προαναγγέλλει πως αν η κυβέρνηση δεν εφαρμόσει πρόγραμμα λιτότητας και δεν προχωρήσει σε διαρθρωτικές αλλαγές θα υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδος».

«Όλοι γνωρίζουν ότι η αύξηση του ελλείμματος από τις Ολυμπιακές δαπάνες και το κοινωνικό πακέτο είναι πολύ μικρή μπροστά στο δημοσιονομικό εκτροχιασμό που ζούμε τους τελευταίους μήνες», συνεχίζει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

«Η κυβέρνηση, αντί να ασχολείται αποκλειστικά με το παρελθόν, είναι καλό να ασχοληθεί με το παρόν και το μέλλον της Οικονομίας», καταλήγει.