Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 12 Αυγούστου 2004 15:55

Στον Πειραιά τα κρουαζιερόπλοια ms Westerdam και ms Rotterdam

Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσαν τα ξημερώματα τα πολυτελή κρουαζιερόπλοια ms Westerdam και ms Rotterdam, για να συμμετάσχουν στο επίσημο πρόγραμμα Ολυμπιακής Φιλοξενίας της Αθήνα 2004.

Το ms Westerdam και το ms Rotterdam, τα οποία διαχειρίζεται για την περίοδο διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων η Sportius Hospitality, έδεσαν στην προβλήτα που βρίσκεται παραπλεύρως του κτηρίου του ΟΛΠ.

Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας στα δύο υπερπολυτελή κρουαζιερόπλοια θα διαμένουν μέλη Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών, καθώς και επισκέπτες – θεατές των Αγώνων.

Τα δύο κρουαζιερόπλοια θα παραμείνουν στο λιμάνι του Πειραιά μέχρι τις 30 Αυγούστου 2004, οπότε και θα αποπλεύσουν για προγραμματισμένες κρουαζιέρες στη Μεσόγειο.

Το νεότευκτο ms Westerdam, καθελκύστηκε στη Βενετία στις 24 Απριλίου 2004 και έχει μήκος 290 μέτρα, διαθέτει 924 καμπίνες, πλήρωμα 800 ατόμων και μπορεί να φιλοξενήσει 1.848 επιβάτες. Αντίχτοιχα, το ms Rotterdam με 237 μέτρα μήκος και 658 καμπίνες, διαθέτει πλήρωμα 593 ατόμων και δυνατότητα φιλοξενίας 1.316 επιβατών.

Τα δύο πολυτελή κρουαζιερόπλοια ανήκουν στο στόλο της Holland America Line, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες κρουαζιέρας του κόσμου, με έντονη δραστηριοποίηση στις αγορές της Αμερικής και της Βορείου Ευρώπης.