Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 17 Αυγούστου 2004 08:14

OneSteel Ltd. : Υπερδιπλάσια κέρδη το β' εξάμηνο

ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΑ κέρδη το δεύτερο εξάμηνο της χρήσης, εμφάνισε η δεύτερη μεγαλύτερη βιομηχανία χάλυβα της Αυστραλίας, OneSteel Ltd., μετά την αύξηση των τιμών, αποτέλεσμα της υψηλότερες ζήτησης για χάλυβα που χρησιμοποιείται στις κατασκευές.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας, αυξήθηκαν στα 82,4 εκατ. δολ. Αυστραλίας (59 εκατ. δολ. ΗΠΑ) το εξάμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου, από 39,1 εκατ. δολ. Αυστραλίας, που ήταν πριν από ένα χρόνο. Τα αποτελέσματα του δευτέρου εξαμήνου υπολογίστηκαν μετά την αφαίρεση των αντίστοιχων του πρώτου εξαμήνου από το σύνολο της χρήσης.

Απώλειες σημείωναν οι μετοχές της OneSteel από τα υψηλότερα επίπεδα στα οποία έφθασαν μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι το πρόγραμμα για σιδηρομετάλλευμα, ενδέχεται να κοστίσει περισσότερο από ό,τι αναμένετο.

Οι μετοχές της εταιρείας υποχωρούσαν κατά τέσσερα σεντς, ποσοστό 1,4%, φθάνοντας στα 2,79 δολ. Αυστραλίας η μία στο Χρηματιστήριο της Αυστραλίας, στις 11:54' π.μ., ώρα Σύδνεϋ. Χθες οι μετοχές σημείωσαν άνοδο σε ποσοστό 3,7%, κλείνοντας στα επίπεδα ρεκόρ των 2,83 δολ. Αυστραλίας η μία.