Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 18 Αυγούστου 2004 09:33

Nestle : Υψηλότερα καθαρά κέρδη το α' εξάμηνο

ΑΥΞΗΣΗ της τάξης του 2,1%, μετά τις μεγαλύτερες πωλήσεις του καφέ Nespresso, και της τροφής οικόσιτων ζώων, Purina Dog Chow, της μείωσης του κόστους και του περιορισμού των λιγότερο κερδοφόρων εργασιών, σημείωσαν το πρώτο εξάμηνο του έτους τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας τροφίμων στον κόσμο, Nestle SA.

Τα καθαρά της κέρδη αναρριχήθηκαν στα 2,84 δισ. ελβετικά φράγκα (2,28 δισ. δολ.) έναντι 2,78 δισ. φράγκων ένα χρόνο πριν, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας. Οκτώ οικονομικοί αναλυτές του Bloomberg News, εκτιμούσαν, ότι η εταιρεία θα εμφανίσει κέρδη 2,95 δισ. ελβετικά φράγκα. Οι πωλήσεις της παραγωγού των ζυμαρικών Buitoni, αυξήθηκαν κατά 2,5%, φθάνοντας στα 42,45 δισ. ελβετικά φράγκα.

Οι μετοχές της Nestle παρέμειναν αμετάβλητες στα 314 ελβετικά φράγκα χθες στη Ζυρίχη. Συνολικά φέτος έχουν κερδίσει ποσοστό 1,6%, περίπου το ίδιο με την μετοχή της Groupe Danone, που εμφιαλώνει το μεταλλικό νερό Evian. Οι μετοχές της Unilever, που παράγει τις σάλτσες για ζυμαρικά Bertolli, έχουν υποχωρήσει 5,6% μέσα στο έτος.