Τους στόχους είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών που πρέπει να επιτευχθούν κατά τη διάρκεια του 2014, δημοσίευσε η γενική γραμματεία Εσόδων.
Τους στόχους είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών που πρέπει να επιτευχθούν κατά τη διάρκεια του 2014, δημοσίευσε η γενική γραμματεία Εσόδων.
Όπως προκύπτει, μέσα στο 2014, πρέπει να εισπραχθούν δύο δισεκατομμύρια ευρώ από τα «παλαιά χρέη». Επιπρόσθετα, θα πρέπει να εισπραχθεί και το ένα τέταρτο (25%) των καινούργιων χρεών που θα δημιουργηθούν κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς. Από αυτό το μέτωπο, τα στοιχεία δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά καθώς και τον Μάρτιο, προστέθηκαν στις ληξιπρόθεσμες οφειλές περίπου 850 εκατ. ευρώ. Μάλιστα από την 01/01/2013 μέχρι σήμερα, ο κατάλογος με τους οφειλέτες του δημοσίου, περιλαμβάνει 2,449 εκατομμύρια άτομα.
Εκτός από τους δύο στόχους που αφορούν στην είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών, καθορίζονται και οι ελεγκτικοί στόχοι για το 2014. Περιλαμβάνουν:
Στο τέλος Μαρτίου, τα χρέη που σχηματίστηκαν μετά την 1η Ιανουαρίου 2013 έφτασαν στα 13,050 δισεκατομμύρια ευρώ. Ήταν 12,115 δισεκατομμύρια ευρώ στο τέλος Φεβρουαρίου, που σημαίνει ότι και πάλι προστέθηκαν νέα χρέη 935 εκατομμυρίων ευρώ μέσα σε έναν μήνα, τον Μάρτιο. Το ποσό των 13 δισεκατομμυρίων ευρώ κατανέμεται σε 2.449.819 οφειλέτες. Ο αριθμός τους μειώθηκε ελαφρά σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Όσον αφορά στα παλαιά χρέη, δηλαδή αυτά που είχαν σχηματιστεί έως το τέλος του 2012, διαμορφώθηκαν στα 52,383 δισεκατομμύρια ευρώ από 52,445 δις. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Αυτό το ποσό το χρωστάνε 1,224 εκατ. φορολογούμενοι
Η απόφαση Θεοχάρη που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ επιφέρει αλλαγές στη διαδικασία των φορολογικών ελέγχων, και συγκεκριμένη στα όργανα της φορολογικής διοίκησης που θα αναλαμβάνουν την ολοκλήρωση των ελέγχων αυτών. Ουσιαστικά, με την απόφαση τροποποιείται ο πίνακας για τις «μεταβιβάσεις αρμοδιοτήτων και εξουσιοδότηση υπογραφής με εντολή γενικού γραμματέα δημοσίων εσόδων».
Μια από τις αλλαγές φέρνει τον προϊστάμενο του του Κέντρου Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων αναλαμβάνει τους φορολογούμενους όλη της επικράτειας με ετήσια ακαθάριστα έσοδα από επιχειρηματική δραστηριότητα άνω των είκοσι εκατομμυρίων ευρώ κατά τη διαχειριστική περίοδο που έκλεισε εντός του 2012 ή κατά την πρώτης τους διαχειριστική περίοδο, εφόσον αυτή έκλεισε μετά την 01/01/2013 (βάσει της προηγούμενης απόφασης επιχειρήσεις με ετήσια έσοδα από τρία έως 25 εκατ. ευρώ στη διαχειριστική περίοδο που έκλεισε το 2009, υπάγονταν στα Διαπεριφερειακά Ελεγκτικά Κέντρα)
Ολόκληρη την απόφαση με τις αλλαγές, μπορείτε να τη δείτε ΕΔΩ.